Norrlandsturné

2016-01-24

Onsdagens bortakamp mot Björklöven gav 2 poäng efter straffar. Leksand åker på Norrlandsturné med få backar ur truppen då sjukdomar och skador stökar till det för tränarna. Viktor Amnér stannar hemma i Leksand p.g.a. sjukdom, Jonas Frögren skadad vilket ger juniorer chansen. Bröderna Tom och Filip Hedberg bildar backpar i tredjekedjan. Noterbart är att bröderna är födda -99 respektive -97 vilket borde vara yngsta backparet i HockeyAllsvenskan. Leksand får en bra start och redan efter 3:50 styr Martin Karlsson in Tom Hedbergs skott eller kanske mer inlyft mot mål. Resten av perioden blir det mest fokus på boxplay då Leksand drar på sig hela 16 utvisningsminuter. Försvarsspelet är exemplariskt och ledningen med 0-1 står sig perioden ut.

Om första perioden fick en bra start så är det tvärt om i andra då Björklöven kvitterar redan efter 16 sekunder. Björklöven fortsätter efter målet att spela bra och har chans på ledningsmål. Efter 5 minuter tar Leksand Time Out och det var verkligen behövligt. Leksand verkar ha lyssnat och flyttar upp spelet och efter 14:51 avlossar Tom Hedberg sin bössa och Tom Hedbergs första mål i HockeyAllsvenskan är ett faktum. En ledning som står sig perioden ut.

Björklöven visar moral i tredje perioden och lite snöpligt kvittera dem efter nästan 5 minuter. En retur från Frans Tuohimaa går via stolpen och baksidan på benskyddet in i mål. Leksands Robin Jacobsson i mitten på tredje perioden för checkung to the head och Björklöven får chansen till powerplay i 5 minuter men Leksand tillåter dem inte skapa någon större farlighet. Båda lagen har chanser att sätta segerpucken men målvakterna håller tätt.

Förlängning som är ganska jämn även om Leksand får chansen att avgöra i powerplay och chanser finns men inte tillräckligt bra.

Straffläggning att vänta och som alltid är det fördel målvakt. Tommy Paakkolanvaara är den enda som sätter sin straff och det är inte vilken straff som helst. En snabb dragning till höger och en backhand upp i nättaket angör det hela.

Leksand drar på alldeles för mycket utvisningar och det lär inte hålla i längden.

Björklöven-Leksand: 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Skott: 38-25 (13-7, 10-4, 15-10, 0-3)

Utvisningar: Björklöven 6 min, Leksand 31 min

Lördagens match mot Timrå missade jag p.g.a. att Cmore har problem med sändningen. Amor borde över huvud taget inte syssla med sport, inte via stream i alla fall. När det väl funkar är det över lag bedrövlig kvalité på sändningarna och allt som oftast riktigt usla kommentator. Och det ska jag betala för men vad är valet? Att inte kunna se alls. Valet av två dåliga alternativ blir att betala och gilla läget.

Hur som helst, matchen spelade i alla fall. Backbristen fortsätter och är än mer påtaglig med Robin Jacobsson avstängd. Jonas Frögren testade med juniorerna under fredagskvällen och är redo för spel. Jonas Frögren sätter sig i bilen och kör norrut för att medverka i matchen.

Leksand ställer upp med inte mindre är 7 tonåringar för dagen. Timrå drar längsta stråt i förlängningen.

Timrå-Leksand: 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0)

Skott: 29-27 (2-10, 13-4, 12-3, 2-0)

Utvisningar: Timrå 8 min, Leksand 4 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *