9 matchers avstängning

2016-01-26

Som väntat blev det ett hårt straff för Robin Jacobsson, nio matchers avstängning varav tre som omvandlas till böter. Tuff tackling och matchstraff var väl inget att säga om, inte heller att han skulle stängas av en längre tid men jag har inte riktigt fattat varför vissa matcher ska omvandlas till böter. Jag tycker det hade varit bättre att avstängning skulle vara lika länge som tacklade spelaren är borta p.g.a. skada och det oavsett om det är huvudtackling eller annat. Blir det Game så stäng av spelaren lika länge som skadade spelaren är borta från spel. Med detta tror jag spelare skulle passa sig för ojustheter.

I Robins fall bestraffas han som sagt tufft.

Matchdatum: 2016-01-23 mellan Timrå vs Leksand

Avstängd mellan 2016-01-22 – 2016-02-06 (6 matcher)

Böter som betalas senast är 30 000:- (3 matcher)

Böter baseras på vilken månadslön spelaren har från sin klubb. I Robins fall har han en månadslön mellan 70 001 kr – 90 000 kr.

Robin beskriver i sin version: När motspelaren närmade sig backade han mot denne och gjorde dig redo för att genomföra en höfttackling. Motspelaren bytte då, som han uppfattade det, riktning för att undvika tacklingen. Allt gick mycket fort och han hann aldrig uppfatta att motspelaren arbetade med att få kontroll över pucken. Han sjönk lågt för att få in så mycket kropp som möjligt framför motspelaren. Han var noga med att hålla in armbågen och att göra sig så kompakt som möjligt. Backningsmomentet gjorde tacklingen svårare att undvika jämfört med om han hade åkt framlänges. Det var absolut inte hans avsikt att skada motspelaren. Han hoppas på ett snabbt tillfrisknande och har haft personlig kontakt med den skadade.

Disciplinnämndens bedömning: Robin Jacobsson har tacklat motspelaren med kraften riktad mot huvudet och motspelaren blev skadad. Enligt disciplinnämnden var tacklingen respektlös och vårdslös och ska föranleda en kännbar avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden att Robin Jacobsson gick in i situationen med hög fart och med den samlade kraften riktad mot motspelarens huvud. Detta trots att han haft tid att välja ett annat agerande. Disciplinnämnden anser därför att det är fråga om en huvudtackling av allvarlig karaktär som omfattas av den praxishöjning som införts från och med innevarande säsong. Avstängningens längd bestäms till nio matcher inklusive den avstängning som automatiskt följer på ett match penalty. Tre av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. HockeyAllsvenskan.

Tabell HockeyAllsvenskanan 2016-01-26

Tabell HockeyAllsvenskanan 2016-01-26

Vad gäller matcher och serietabell så har vi resultaten med oss för närvarande. I söndags fick Vita Hästen stryk av Tingsryd med 5-2 och igår torskade Västerås hemma med 2-4 mot Björklöven. Mäktar vi med en seger hemma på torsdag mot Almtuna går vi upp på samma poäng men lär säkert ha sämre målskillnad samtidigt som vi passerar Vita Hästen. Kom igen nu ni Blå/Vita krigare från Södra Siljan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *