Mål förtjänar man inte, Mål gör man

2016-02-03

Måndagens tuffa bortamatch mot IK Oskarshamn inbringade tre poäng, säsongens första tre poäng mot IK. Tillbaka i laget var de flesta av de magsjuka spelarna, saknades gjorde Alexander Ytterell som blivit pappa samt avstängde Robin Jacobsson.

Leksand startade matchen med offensivt spel och satte hård press på Oskarshamn. i matchminut åtta sätter Anton Karlsson distinkt i nätmaskorna. Leksand fortsätter sitt offensiva spel och har bud på fler mål och i powerplay är det ytterst nära att öka på ledningen. Oskarshamn flyttar upp spelet men Leksand är klockrena i egen zon. Efter 16.44 är Lukas Ericsson lika klockren som spelet i egen zon när han ökar på till 0-2 i powerplay. Det var på vippen att Oskarshamn reducerade i periodens slutskede men 0-2 står sig perioden ut. Leksand är det klart bättre laget.

Andra perioden är riktigt jämn spelmässigt och Oskarshamn får även chansen i powerplay men Leksand håller stången och Frans Tuohimaa visar upp vilken bra målvakt han är. Leksand har fina omställningar och efter 29.22 ökar Leksand på ledningen till 0-3. Tom Hedberg räddar kvar pucken i anfallszon på ett uppoffrande sätt då han slänger sig för att rädda pucken kvar i zon samtidigt som en kontring förhindras. Brock Montpetit  blir frispelad efter fint förarbete av Martin Karlsson och Tommi Pakkolanvaara och kan retfullt enkelt lyfta in pucken i mål.

2016-02-03 MålOskarshamn kommer ut i tredje perioden som ett nytt lag och tar för sig på ett framgångsrikt sätt. Leksand drar på sig utvisningar och det kostar på krafterna och till slut kommer reduceringen i powerplay. Leksand tar time out men Oskarshamn fortsätter att skapa chanser och är riktigt nära att reducera ytterligare en gång men insidan av stolpen räddar oss. I slutskedet tar Oskarshamn ut målvakten och lyckas reducera till 2-3 med 56 sekunder kvar. Leksand reder ut anstormningen och bärgar tre välbehövliga poäng. Oskarshamn vinner skotten i tredje perioden med klara 17-3. Totalt vinner Oskarshamn skotten med 40-24.

Mål förtjänar man inte, mål gör man 🙂

Leksand fortsätter att knyta upp spelare och idag signade Willian Wikman ett kontrakt som är på två år. William har fått chansen i A-laget och verkligen tagit den till vara med fart i åkningen och härlig inställning. William Wikman har gått hela vägen via hockeygymnasiet, J-lag och in i A-laget.

13 spelare finns med kontrakt över 2016/17 och några med kontrakt över 2017/18.

Tobias Ericsson Back 2016/17
Alexander Ytterell Back 2016/17
Viktor Amnér Back 2016/17
Mattias Lassen Back 2016/17
Lukas Ericsson Forward 2016/17
Simon Norberg Forward 2016/17
Jon Knuts Forward 2016/17
Oskar Lang Forward 2017/18
János Hári Forward 2016/17
Tommi Paakkolanvaara Forward 2016/17
Johan Porsberger Forward 2017/18
Fredrik Forsberg Forward 2017/18
William Wikman Forward 2017/18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *