En ny bekantskap

måndag 8 februari 2016 Puerto Rico, Gran Canaria

Amadoresstranden

Amadoresstranden

Tidig väckning då klockan ringer redan 05.00. Dusch för att vakna till och frukost för att få litet magen. En sista koll i handbagaget, pengar, pass och biljett finns med så även kamera. Det viktigaste för att komma iväg är i alla fall packat. Resväskorna är packade på söndagskvällen och vi är resklara.

Grannen Jan Sigurdsson har lovat att skjutsa oss till Kalmar-Öland Airport och Janne är på plats utsatt tid kl. 06.15. Kort biltur till flygplatsen och incheckningen går hur fint som helst. I gaten är det ganska fullt och vad är att vänta? Planet är ju fullbokat. Trotts tidig timma är det flera som införskaffar sig en öl, whiskey eller en drink, det är ju semester.

07.00 är det boarding på Jet Time JTG797 som ska ta oss till Gran Canaria. Planet är en Boeing 737-700 och det är förmodligen en av de kärror på charter med minst utrymme i stolen jag flugit med och ett klart minus att det inte finns stolsficka att nyttja. Christina och jag sitter på var sin sida av mittgången, inte optimalt men helt okej. 08.03 taxar vi ut till startbanan och 08.07 ger kapten full gas och vi är på väg mot en ny bekantskap – Gran Canaria. Servisen på flyget är helt okej, inget att klaga på.

13.03 lokal tid tar vi mark och tuhämtningen av väskor går utan missöden. Vi tar plats på transferbussen för transport till hotellet. 37 minuter senare är första stopp och det är på Hotell Riu Vistamar och dags för avstigning.

Snabb incheckning och ner (?) till rummet och upp (?) igen till toppen för en ganska sen lunch. Vi har All Inclusive för första gången så det är bara att äta upp sig redan från början.

Hotellet har receptionen på plan 8 och poolområdet på plan 9 samt en kort avsats upp till ytterligare en pool. Efter att vi käkat lunch är det ombyte till badkläder och några timmars sol och bad. Vi bor i Puerto Rico och solen visar upp sin bästa sida. 25 grader i luften och 24 i poolen. Helt okej. Vi hinner med några öl och vi hinner även med att testa vinet. Ölen i pumparna är Amstel och smakar bra, vita vinet däremot är riktigt surt, rosevinet något bättre men inte okej. Det röda vinet däremot smakar riktigt bra. Allt är självservering vilket är perfekt. Det finns även en bar som serverar drinkar, whiskey mm och självklart ingår detta i All Inclusive.

Förrättsbordet

Förrättsbordet

Till middagen fick vi möjligheten att välja tidig sittning kl. 18.30 eller sen sittning kl. 20.30. Vi valde det senare alternativet och tilldelades bord nr 145. Detta bordet skulle vi ha hela veckan. I middagsmatsalen serveras diverse öliga rätter och valmöjligheterna är många. Kyckling, entrecote, olika sortis fisk, lamm, fläsk erbjuds. En salig blandning med mer bakelser och efterrätter finns och allt smakar riktigt bra. Även här smakar det röda vinet bra.

Vi avslutar kvällen med att ta med ett par Gin Tonic ner till hotellrummet på plan 4. Kvällsutsikten är riktigt vacker och är ut över Amadoresstranden.

23.15 är det gonats efter en lång dag, det är tufft att vara på resa och en timmes omställning av klockan. Vi har trotts allt varit vakna i 19 timmar vilket vi inte är vana vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *