Birthday

tisdag 9 februari 2016 Puerto Rico, Gran Canaria

Tisdag 9 februari är Christinas stora dag och anledningen till att vi är på Gran Canaria. Vi vaknar i hyfsad tid kl. 08.25, kliver ut på balkongen och va tusan nu da? Mulet och grått, ska det bli en sådan semester. Har haft kompisar som varit på Kanarieöarna och haft mulet och regn hela semesterveckan.

Fantastisk frukost

Fantastisk frukost

Vi går till frukosten och vi blir glatt överraskade. Frukosten som erbjuds är av svensk hotellkvalitet XXL. Allt finns, flingor, ägg, omelett, bankakor, jaa precis allt som kan tänkas på en frukost och lite till. Riktigt bra.

 

Hotellet gåva till Christina

Hotellet gåva till Christina

 

Ner till hotellrummet och packa strandväskan för idag är det Amadoresstranden som gäller. Christinas arbetskamrat Nonna med dotter Emelie är också på Gran Canaria men bor i en annan semesterby och Nonna har stämt träff med Christina på födelsedagen. Väl tillbaka på rummet har städerskorna piffat till rummet med bl.a. vin och en present till Christina.

 

 

 

På vägen ner till Amadors beach

På vägen ner till Amadors beach

Vi bestämmer oss för att promenera ner till stranden och det är utförspromenad hela tiden.Vi lämnar hotellet 10.10 och är nere vid stranden 40 minuter senare. Väl nere är frågan, ”var är damerna”. Christina ringer till Nonna och snart har vi hittat dem men fyra solstolar uppbokade. Vi betalar för våra stolar och ombyte till badshorts. Lite konstigt att solstolarna är 15 meter från strandlinjen. Christina tar upp det mulna vädret på morgonen med Nonna och Emelie och får det lugnande beskedet att mulet är helt normalt, det klarnar snart upp. Helt rätt, 10-15 minuter senare strålar solen från sin allra bästa sida och tempen stiger snabbt. Ser en termometer som visar 26 grader lite innan kl. 12.00. Något att dricka hägrar och jag och Nonna knallar iväg till en av många mindre minimarket, vi köper två öl och två Smirnoff Ice. Stekning av våra vita kroppar i jämförelse med Nonna och Emelies som stekt på i fem dagar.

13.10 gör sig pisseblåsan påtaglig och jag knallar en runda för att hitta en mugg och detta visar sig inte så lätt. Det kostar 1€ att gå på muggen så jag knallar vidare, samma pris överallt men då kommer jag på den geniala idén, jag tar en öl på ett haak som kostar 1,5€ och efter ölen kan jag slå en sjua på barens toa? Win Win.

Lite efter kl. 14 är jag tillbaka och får veta att Emelie varit lite orolig vart jag tagit vägen, borta en timma men de lite äldre tar det med ett gott lugn, ”han hittar” och dem vet inte hur rätt dem har. När jag kommer tillbaka har strandlinjen stiget med cirka 10-12 meter, stenarna som stack upp 30 cm ur sanden syns inte längre till och då går ett Liljeholmens upp, tidvatten. Vi har bara typ 3-4 meter till vattenlinjen, en häftig upplevelse.

Nonna och Christina skålar glatt

Nonna och Christina skålar glatt

2016-02-09 Christina och Emelie

Christina och Emelie

15.10 är det dags att fira ”Den gamla damen” med en lunch. Vi knallar bort till en restaurang som Nonna och Emelie kollat in några dagar tidigare och Amadors Beach Club visar sig vara ett otroligt bra val. Vi beställer in lite bubbel som vi skålar födelsedagsbarnet i. En enkel förrätt efter olika beställningar följs av kalvfilé till alla fyra och det är medium som gäller. Gott husets vin förhöjer det goda köttet. Vi njuter och har trevligt, skrattar skojar och fy tusan va bra vi har det.

Efter en magnifik lunch återvänder vi till våra solstolar. Nonna och Emelie tar både ett och två dopp i Atlanten men jag har fått nog, det kan inte vara mer än 18 grader i vattnet. Vi njuter så in i bänken och liter efter kl. 17 är vi nöjda med strandlivet.

Nonna, Christina och Emelie

Nonna, Christina och Emelie

Kalvfilé till lunch

Kalvfilé till lunch

Vi tar en taxi upp till vårt hotell och bestämmer oss för en drink på rummet som hotellet får bjuda på. Upp på takterassen och jag hämtar några goda drinkar i baren, en och annan Irish Coffey slinker ner. Verkar som att våra gäster är nöjda med hotellet vilket vi också är. Jag bjuder på ett par whiskey och dessa uppskattas med lite blandade känslor. Emelie gör misstaget att suga ur slatten ur glaset med sitt sugrör men har glömt att det sista vi drack var whiskey. Härlig min från unga damen. Utsikten från vårt hotellrum går inte av för hackor då vi har hela Amadoresstranden snett nedanför balkongen.

Lite innan kl. 19.00 lämnar våra gäster hotellet med taxi. Tack Nonna och Emelie för en riktigt trevlig dag!

Födelsegasbarnet i egen hög person

Födelsegasbarnet i egen hög person

 

20.30 är det dags för middag och dagen till ära har Christina fått ett födelsedagsljus på bordet. Vi avnjuter en fantastisk födelsedagsmiddag med bl.a. entrecote och härliga efterrätt. Kvällen avslutas med en GT i baren på plan 8.

23.10 är vi klart nöjda och återvänder till hotellrummet.

Nattvy över Amadores beach

Nattvy över Amadores beach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *