08 Venedig eller Puerto Mogán

lördag 13 februari 2016 Puerto Rico, Gran Canaria

Efter frukost tar vi en kort promenad även denna förmiddag i området runt hotellet för att därefter åter inta poolområdet. Solen och värmen infinner sig redan från början och värmen är en av de bästa dagarna på denna semester, 28 grader och knappt ingen vind.

2016-02-13 Puerto de Mogan_06 En kall öl i värmen14.00 intar vi dagens lunch. Vi tar badbussen ner till Amadores Beach men målet är inte beachen denna lördag. Lokalbussen till Venedig står på programmet eller rättare sagt Puerto Mogen. Bussresan är dock ingen trevlig upplevelse då chauffören förmodligen kör sista passet denna lördag och frugan väntar på sitt bästa sätt. En resa med fullgas och häftiga tvärnitar, att det är riktigt kurvigt och längs bergskanten är inget som chauffören tar hänsyn till. Ingen hänsyn tas heller till nypåstigna, så fort dem betalat är det plattan i botten och resenärerna far likt käglor innan dem hittar en plats att inta. efter 10 minuters resa börjar jag må riktigt illa och när väl bussen stannar är det inte långt kvar till att en pizza kommer utan beställning. Jag ”kyler” ner mig lite i skuggan och jag återfår humör och färg. Märkligt nog är jag törstig och en lokal öl sitter fint och nu är jag på topp igen.

Puerto de Mogan_14 Lilla Venedig

Puerto de Mogan_14 Lilla Venedig

Puerto Mogán är en riktigt vacker by, kanaler och båthamn varvas med fina byggnader och restauranger. Vi promenerar runt och bara njuter. Vi hinner med ett pitstop till innan vi tar bussen åter till Amadores och vilken skillnad på chaufför. Dagen till ära har vi en kvinnlig chaufför som också gasar på en hel del men inte alls så aggressivt. Resan går ganska behagligt.

Taxi upp till hotellet kostar denna gång 2,83€. Rackarns va billigt med taxi. Väl uppe på hotellet tar vi det lugnt på balkongen och njuter av värmen och utsikten

Denna lördagskväll har vi bokat bord uppe på solterassen på plan 9 där det dagen till ära är det asiatiskt som erbjuds. Det som erbjuds är en härlig blandning av asiatiska härligheter och här uppe serveras vin vid bordet av väldigt service vänlig personal.

Vi avslutar lördagskvällen med en ny sittning i bion där det likt alla kvällar är det underhållning som gäller.

Det tar på krafterna att vara på semester och eter efter halv tolv är det bingen som gäller.

Puerto de Mogan_08 Två nöjda turister njuter i värmen

Puerto de Mogan_08 Två nöjda turister njuter i värmen

Puerto de Mogàn Beachen

Puerto de Mogàn Beachen

2016-02-13 Puerto de Mogan_11 Hamnpromenaden2016-02-13 Puerto de Mogan_12 Småbåtshamnen2016-02-13 Puerto de Mogan_15 Lilla Venedig2016-02-13 Puerto de Mogan_13 Gränd2016-02-13 Puerto Mogan_012016-02-13 Puerto de Mogan_092016-02-13 Puerto de Mogan_10 Gränd i Puert de Mogan2016-02-13 Puerto de Mogan_04 Christina2016-02-13 Puerto de Mogan_05

2016-02-13 Puerto de Mogan_022016-02-13 Puerto de Mogan_03 Fiskarna i havet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *