Mål förtjänar man inte, Mål gör man – Del 2

2016-02-19

Efter tolv dagars uppehåll var det åter matchdag och en riktigt tuff match väntade hemma mot serieledande AIK. AIK går segrande efter en jämn kamp med uddamålet. Vi vinner skotten med 39-35, 3 puckar i målramen, 4 mer eller mindre frilägen men som jag tidigare hävdat… mål förtjänar man inte mål gör man och AIK åker till kungliga huvudstaden med 3 poäng efter seger med 3-4.

Johan Olofsson är tillbaka i Leksandströjan på lån från Färjestad och lånet gäller säsongen ut men reservation att FBK kan kalla tillbaka om skador i laget uppstår.

AIK inleder matchen klart bäst och har redan efter knappt 2 minuter en bra chans att ta ledningen men Frans Tuohimaa räddar. Halvminuten senare sitter dock ledningsmålet för AIK. Efter detta får Leksand chansen att spelat powerplay och Johan Porsberger har ett jätteläge att reducera men pucken tar i stolpen. I samband med situationen och returen utvisas samma man för interference på målvakten. På denna utvisning ökar gästerna på till 0-2. Leksand spelar förhållandevis bra och har chans på reducering men AIK spelar stundom riktigt bra och har bud på fler mål. Således ganska mycket ställningskrig. Leksand drar på sig 4 utvisningar och det håller inte mot AIK:

Andra perioden är precis tvärt om och AIK placerar spelare i botbåset 6 minuter under de inledande knappa 8 minuterna men Leksand utnyttjar inte detta i något som resulterar i mål.

I tredje perioden är det måljakt som gäller och backarna Viktor amnér och Robin Jacobsson har heta lägen och även Oskar Lang skapar ett friläge efter att snurrat upp AIK-backarna men AIK håller tätt. Efter 49:06 kommer dock utdelningen då Robin Jacobsson prickar in reduceringen från blå. AIK ökar på sin ledning till 1-3 efter 52:52 och ser ut att gå mot seger men 8 sekunder senare sätter heta Johan Porsberger ny reducering och matchen lever i högsta grad. Jakten på kvittering fortsätter och chanser saknas sannerligen inte då både målramen och målvakten räddar AIK från baklängesmål. Ramträffar grinar emot och Johan Porsberger bränner ett friläge. Med knappa 2 minuter kvar tar Leksand Time out och satsar på 6 utespelare. Detta skulle visa sig vara mindre lyckat och Leksand slarvar på anfallsblå och AIK vänder spelet och lägger pucken mot det tomma målet varpå Johan Porsberger kastar klubban i luften och hindrar pucken, sommaren blåser helt riktigt mål för AIK och nu ser det riktigt mörkt ut med underlägen 2-4 med 1:14 kvar. Heta Johan Porsberger som är inblandad i det mesta sätter dock nytt hopp när han fint framspelad av Janos Hari och Lukas Eriksson sätter reduceringen med 41 sekunder kvar. Chansen finns kvar men AIK reder ut och vinner med 3-4.

HockeyAllsvenska tabellen 2016-02-18

HockeyAllsvenska tabellen 2016-02-18

Sammanfattningsvis gör Leksand en bra match och med lite tur kunde vi avgått med en, två eller tre poäng men som jag skrivit tidigare… Mål förtjänar man inte, mål gör man.

AIK är helt klart ett lag som är bra och jag bedömer att dem kommer att spela direktkval mot Karlskrona men samtidigt visar Leksand att vi är bra och kommer att kriga vidare för den andra direktkvalsmatchen till SHL.

Lagbygget fortsätter nya påskrifter i Martin Grönberg samt Daniel Bertov är ett faktum.

Tobias Ericsson valde efter Tingsrydsmatcen att bryta sitt kontrakt.

Lagbygget för framtiden:

Alexander Ytterell Back 2016/17
Viktor Amnér Back 2016/17
Mattias Lassen Back 2016/17
Daniel Bertov Back 2017/18
Lukas Ericsson Forward 2016/17
Simon Norberg Forward 2016/17
Jon Knuts Forward 2016/17
Oskar Lang Forward 2017/18
János Hári Forward 2016/17
Tommi Paakkolanvaara Forward 2016/17
Johan Porsberger Forward 2017/18
Fredrik Forsberg Forward 2017/18
William Wikman Forward 2017/18
Martin Grönberg Forward 2017/18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *