Seger utan att förta sig

2016-02-21

Toppen mot botten. Leksand åkte till Sundsvall för att hämta hem tre poäng men som så många gånget tidigare så får inte Leksand till spelet mot mindre bra lag. Säsongen har inneburit två klara segrar på hemmais med 6-3 och 8-3 samt en förlust på bortais med 2-4.

Första perioden är jämn och oviss och inte speciellt bra spel från något av lagen med något övertag för Sundsvall. Perioden kännetecknades av hafsigt spel och mycket icingpuckar från båda lagen. Sundsvall pepprar på med skott mot Frans Tuohimaa men det är Leksand som tar ledningen efter 10:54 när Viktor Amnér ger Leksand ledningen i powerplay. Sundsvall ger inte upp och kvitterar efter 16.53, även detta i powerplay. Alexander Ytterell åker på en tuff smäll och lämnar isen men kommer tillbaka. 

Efter en trög förstaperiod från Leksand kommer laget ut till andra med mer fart under rören och tar över matchen helt och hållet. Alexander Ytterell ger Leksand ledningen efter drygt halva matchen och innan perioden är över har Janos Hári ökat på till 1-3 fint framspelad av Robin Jacobsson och Johan Olofsson. En riktigt bra period för Leksand och ger inte hemmalaget mycket utrymme.

Brock Montpetit träffar olyckligt med en tackling på en Sundsvallsförsvarare som tar mot huvudet och 5+20 min är det logiska straffet. På den följande utvisningen spelar Leksand riktigt bra i boxplay och Sundsvall kommer inte närmare än ett ribbskott. I slutet på perioden så sätter Johan Porsberger spiken i kistan med ett vackert mål.

Leksand återtar fjärdeplatsen i tabellen och nu återstår det fyra matcher av serien innan Meka Hockey Race väntar i mars månad, gäller bara att kvalificera sig för detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *