Mitt tips som höll

2016-02-29

Lördag den 2 januari tippade jag att Leksand skulle komma på 4:e plats med 85 inspelade poäng, bra tippat om jag får skriva det själv. Läs mitt inlägg från 2 januari http://www.gusson.se/2016/01/02/85-poang-hockeyrace/ .

Igår slutade HockeyAllsvenskan och vi kommer att starta Slutspelsserien med 2 poäng, IK Oskarshamn startar med 3 poäng.

Leksand avslutade HockeyAllsvenskan med tet segrar och en förlust genom en riktigt skön seger den 22 februari mot Mora då vi vände matchen på drygt 7 minuter, underläge med 0-1 efter första perioden vändes till 4-1 i andra mellan matchminut 27:37 och 34:45. Segern var ett faktum men samtidigt ska vi veta att Mora hal på att stöka till det i slutet på matchen och reducerade två gånger men Leksand lyckades håla ut och vinna med 4-3. Puh och skönt.

Två dagar senare väntade Asplöven på bortaplan och Leksand tar ledningen med 2-0 i första perioden innan Asplöven lite snöpligt reducerar innan perioden är över, Andra perioden är en sömning historia och Leksand mer eller mindre stänger matchen direkt i tredje perioden när Martin Karlsson sätter 1-3 efter 48 sekunder.

Fredag 26 februari och vi skulle säkra tredjeplatsen och samtidigt ge IK Oskarshamn en kamp om tredjeplats men ack så fel det gick. Västerås tar ledningen i första perioden med 0-2 och allt såg mörkt ut. Robin Jacobsson ger oss ljus i tunneln redan efter 1:43 i andra perioden men faktum är att ljuset i tunneln var tåget som kom. Innan perioden är över har Västerås gått ifrån till 1-6 och det är bara att glömma tredjeplatsen. Alexander Ytterell sätter en reducering till 2-6 med drygt två minuter kvar och det enda viktiga med det målet är att avsluta matchen med seger i tredje perioden, alltid något. Genom Västerås seger så tar dem det lilla halmstrå som finns att kunna klättra över slutspelsstrecket.

Sluttabell HockeyAllsvenskan 2015/16

Sluttabell HockeyAllsvenskan 2015/16

Gårdagens avslutande match hemma mät Björklöven började inte bra, hafsigt spel och samtidigt ett Björklöven som inte hade något att spela för. Björklöven spelar ganska rakt och har bra fart, offside och icing präglar deras spel och dem tar även ledningen med 0-1. Lukas Ericsson kvitterar omgående men Björklöven fortsätter sitt frejdiga spel och återtar ledningen fyra minuter senare. Även denna gång kvitterar Leksand omgående när Alexander Ytterell kvitterar knappa minuten senare. Viktor Amnér ger Leksand ledningen innan perioden är över. I andra perioden ”dödas” matchen med tre mål och Lukas Ericsson och Viktor Amnér blir tvåmålsskyttar och även William Wikman ritar in sitt namn i protokollet. Tredje perioden spelas av och matchen slutar klara 10-4. Leksands målskyttar i sista perioden är Tommi Paakkolanvaara, Simon Norberg, Johan Porsberger och Jon Knuts. 

Nu väntar två spellediga dagar innan  Meka Hockey Race startar på onsdag 2 mars borta mot serietrean IK Oskarshamn. En otroligt viktig match då serien kan avgöras, Oskarshamn kan ta ett rejält kliv vid seger samtidigt som Leksand kan ta ett lika stort kliv om vi lyckas vinna. Högst ovissa dagar inleder mars månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *