Tråkig start i Slutspelsserien

2016-03-03

Leksand åker till Oskarshamn redan på tisdagen och match på onsdagen. Tufft att redan i första omgången möte tredjeplacerade IK Oskarshamn. Känns som hela slutspelsserien kan avgöras redan i första omgången. Vinst för Oskarshamn och det är fyra poäng upp för Leksand, vinst för Leksand och vi sitter i förarsätet. Magkänslan när vi sätter oss i bilen från Kalmar upp till Oskarshamn är allt annat än bra. Framme i Oskarshamn och inne i arenan intar vi våra platser precis bredvid Leksandsklacken.

Matchen starta riktigt bra för Leksand som pressar tillbaka Oskarshamn och har några halvchanser och efter knappa fyra minter får Leksand chansen i Powerplay och det ser riktigt bra ut men Oskarshamn reder ut läget. Leksand är det bättre laget men ju längre perioden går desto mer jobbar Oskarshamn sig in i matchen. 10 sekunder efter Powerbreak tar Oskarshamn ledningen efter ett individuellt misstag framför eget mål. Jon Knuts kvitterar på ett mästerligt sätt i slutet av perioden i Powerplay då Jon snurrar upp backen.

Andra perioden präglas av många utvisningar, 8 minuter för Leksand och 4 minuter för Oskarshamn. Spelet är böljande och i högt tempo. Leksand bäst i inledningen men likt första perioden så tar Oskarshamn över mer ju längre perioden går. 1-1 står sig perioden ut.

Tredje perioden går helt i Oskarshamns färger och tar således också ledningen redan i andra minuten då Leksand slarvar i försvarsspelet. 4 minuter senare ökar Oskarshamn på ledningen till 3-1 och detta återigen på dåligt försvarsspel och nu ser det riktigt mörkt ut. Oskarshamn spelar på bra och ger inte Leksand chansen att komma in i matchen och lite signifikativt för tredje perioden så har Leksand bara mäktat med ett skott på mål de första 9 minuterna. Drygt 12 minuter in i perioden så stänger Oskarshamn matchen när 4-1 sitter i nätet. Med knappt 6 minuter kvar kommer Leksands chans att komma in i matchen då Powerplay erbjuds. Henrik Haukeland lämnar målet tomt och Viktor Amnér prickskjuter in reduceringen till 4-2 från blå. I samband med målet drar Oskarshamn på sig en ny utvisning för osportsligt uppträdande och bjuder in Leksand i slutskedet. Leksand satsar återigen på spel med 6 utespelare men skapar egentligen inte någon riktigt het målchans.

Genom segern har IK Oskarshamn onekligen skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge. Leksands chans finns i att det är tre hemmamatcher kvar och en borta samtidigt som Oskarshamn har två borta och två hemma på sitt schema. Spekulera går ju alltid men mycket tveksamt om Oskarshamn tappar detta, Leksand måste förlita sig på att de andra lagen har en hjälpande hand. Tyvärr 🙁

Anmärkningsvärt är att det gapar tomt på flera stolar i hallen då endast 2 858 gästar arenan, 3 275 åsådare tar arenan i nuvarande skick. Trodde verkligen att hockeyintresset var större, trots allt en viktig match mellan två bra lag. Leksand har nästan 2 000 åskådare mer i snitt i grundserien och då har ändå Oskarshamns kommun ca. 10 000 fler invånare än Leksand.

Ny match i morgon fredag hemma mot BIK Karlskoga och vi ska i alla fall göra vårt, resten måste vi ha hjälp med så nu håller vi tummarna ordentligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *