Kört – Hopp – Kört – Hopp

2016-03-09

Idrott kan vara riktigt svängigt och oberäkneligt och Leksand i synnerhet. Sämsta tänkbara start på Slutspelsserien när Oskarshamn besegrade Leksand med klara 4-2 nere i Oskarshamn. Hoppet tändes tämligen omgående när Leksand omgående körde över Karlskoga med 5-1 hemma i Tegera Arena. Samtidigt så går resultaten Leksands väg och chansen finns kvar. Söndagens hemmamatch blir riktigt platt fall när Timrå pulvriserar Leksand och vinner med 4-1 och det känns riktigt tung, bara att rikta in sig på nästa säsong. Men skam den som ger sig och det gör inte Leksands blåvita krigare. Seger borta mot Almtuna med 4-2 och samtidigt går resultaten Leksands väg (någorlunda) och helt plötsligt står det mellan två Dalalag om segern i Slutspelsserien och en ”finalmatch” mot förloraren mellan AIK-Tingsryd. Visst ser det tufft ut då seger med minst fyra mål krävs hemma mot Mora men större under har skett.

Ikväll kommer svaret vilket lag som spelar en avgörande matchserie mot Karlskrona om en direktplats till SHL. Bäst av sju matcher gäller. Förloraren möter antingen Mora eller Leksand i bäst av tre matcher med start redan på Lördag. Vinnaren möter Modo med samma förutsättningar som finalsegraren-Karlskrona, dvs. bäst av sju matcher.

Krångligt men skam den som ger upp i förtid och Leksand har verkligen visat att dem inte ger upp. Sist i HockeyAllsvenskan efter 24 omgångar daterat 21 november och nu 3,5 månader senare spelar vi en avgörande match mot Mora om att fortsätta kampen om en plats i SHL nästa säsong. Så nog har Leksand visat att under kan ske och har skett.

Får väl ändå pusta ut och vara nöjd och i ärlighetens namn så tror jag inte att Leksand reder ut att bekämpa Mora med minst fyra måls marginal. På torsdag kväll vet vi svaret.

Kämpa på!

2016-03-09 Johan MarkussonPassar även på att hylla kollegan Johan Markusson som har  sin tröja hissad i Vida Arena. STORT Johan. Faktum är att det är ett bra fotomontage.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *