Ibland är livet stolpe in och vinnare av Slutspelsserien

2016-03-11

Det som såg så kört ut på förhand blev allt mer underbart ju längre matchen går. Målet var att vinna med fyra mål mot serieledarna Mora för att bärga segern i Slutspelsserien. Ett Mora som hade fyra segrar med sig i bagaget, tre under ordinarie tid och en efter straffar borta mot storfavoriten IK Oskarshamn. Att vinna med fyra mål mot ett Mora som bara släppt in fyra mål på de inledande fyra matcherna såg tufft ut. Nu vinner Leksand med 6-0 (!) och det är bland det mäktigaste jag sett inom hockeyvärlden.

Att vinna med stora siffror händer, senast mot Björklöven i sista omgången med 10-4 men att vinna stort på beställning mot största rivalen och serieledarna är inte lätt. En underbar känsla att vara Leksing denna kväll och det måste vara hemskt att vara Morait denna torsdagskväll.

Leksand var klart bättre änMora sett över 60 minuter. Matchen får en märklig start, Leksands fjärdekedja och tillika powerkedja med Viktor Mårtensson och Tobias Forsberg i spetsen vinner direkt is och med pucken bakom Moras mål efter bara 8 sekunder blåser domaren av helt plötsligt. Det visar sig vara något fel på isen vid porten där ismaskinen kör in och vaktmästaren kommer in och ”hugger” is. Rackarns otur, vi som hade pucken. Speluppehåll i någon minut innan spelet är igång. Ska det vara en såra kväll där allt strular och går emot, Tobias Forsberg var ju ren framför mål. Mora drar på sig en utvisning och Leksand är riktigt vassa i powerplay i Slutspelsserien men denna gång blir det ingen mål eller egentligen blir det mål även denna gång då Robin Jacobsson gör som han vill med Moras backar, likt Sidney Crosby sätter han 1-0 sekunden efter Mora blivit fulltaligt. Straxt därefter har Mora ett gyllene tillfälle att kvittera men Leksand håller undan.

Andra perioden är lite krampaktig men det är Leksand som har bäst koll på läget och 2-0 efter 3.30 är ett mästerverk, visst… Moras back får ett felskär på defensiv blå och direkt hugger de blåvita krigarna och ”Packman” Tommi Paakkolanvaara serverar Johan Olofsson öppen kasse och 2-0 är ett faktum. Leksand drar på sig en 2-minutare och Leksand visar upp sitt förträffliga boxplay och håller undan, inget insläppt mål i Slutspelsserien i boxplay samtidigt som Mora visar upp sin ineffektivitet dvs. inget mål i powerplay. Efter drygt halva perioden får Leksand chansen i numerärt överläge och Leksand förvaltar detta på Leksands vis dvs. genom att göra mål då Jon Knuts snyggt och effektivt ökar på till 3-0. Nu ser Mora allt mer oroliga ut i blicken samtidigt som Leksands krigare ser massor av möjligheter,

Daladans

Daladans

Tredje perioden hinner knappt börja innan Janos Hari sätter press på Morabacken och vinner pucken, serverar Anton Karlsson och ger i princip Johan Porsberger öppet mål, Johan lägger snyggt ena knät  isen och skickar in pucken i nät utan pardon. 4-0 och det är precis vad vi behöver, tid 1:51 in i tredje perioden. Nu är Leksand med ena skridskon i nästa match. Mora går för en reducering som ska ge fortsatt spel och satsar på spel 6 mot 5 i slutskedet för att fäin det behövliga målet men under detta bryter Leksand på egen blå och Johan Olofsson stänker in 5-0 med ett handledsslagskott i nät efter 17:35 och nu måste Mora göra två mål för att få spela vidare. Daniel Bertov skickar definitivt de blåvita lirarna vidare till match mot Tingsryd genom en känslig lyftning bakom egen förlängda mållinje över alla och in i det övergivna målet 59 meter längre bort till klara 6-0 och Dalakrossen är ett faktum.

2016-03-10 Vad som än krävs - vi gör det tillsammansÅterigen visar de blåvita lirarna från södra Siljan att dem är vana vid stora krav och stort tryck vilket Mora inte är lika bekväma med och nu väntar en matchserie mot Tingsryd. Bästa v tre matcher gäller.

I morgon lördag startar nästa resa. Vad som än krävs, vi gör det tillsammans.

Ibland är livet stolpe in…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *