En rejäl baksmälla

2016-03-23

0-2 efter de två inledande matcherna i direktkvalet till SHL. Första matchen borta mot Modo var inte mycket att säga om, vi var inte där. Gårdagens match hemma i Tegera var ett klart fall framåt. Visst, förlustsiffrorna slutade med 0-4 vilket inte är bra men vi var klart närmare i denna match i förhållande till söndagsmatchen.

Modo vinner första perioden med 0-2 men det är Leksand som börjar bäst och vinner skottren med klara 12-4 men återigen, mål förtjänar man inte mål gör man.  0-1 är ett riktigt snyggt och välriktat skott som sitter i nätmaskorna bakom en skymd Frans Tuohimaa. 0-2 kommer i numerärt överläge för Mode men målet är mer en tillfällighet då pucken går via Mattias Lassens skridsko in i eget mål med knapp styrfart.

Andra perioden är jämnare skottmässigt men med med ett litet spelövertag för Leksand vissa stunder, och Modos första avslut på mål kommer först efter drygt sju minuters spel. Perioden slutar mållös.

Leksand spelar frejdigt i tredje perioden och har chanser men det vill sig inte riktigt samtidigt som Moda är stabila bakåt. När 0-3 kommer med knappa nio minuter kava känns det tungt. Ett ljus i tunneln siktas då Modo drar på sig en utvisning med dryga fem minuter kvar, Leksand plockar målvakten och satsar allt på ett kort men som så många gånger tidigare så uteblir målet i satsningen och 0-4 sitter i tom kasse.

Ett klart fall framåt men det gäller att skjuta bredvid målvakten inte på densamma och i detta avseende är Mode klar mer effektiva.

i morse kom en rejäl baksmälla när Färjestad kallade hem Johan Olofsson till spel i kvartsfinalen i SHL-slutspelet. Under eftermiddagen kom nästa baksmäll då Leksand tappar två backar. Både Simon Erlandsson och Robin Jacobsson klev av under slutskedet i gårdagsmatchen och spelar inte mer denna säsong. Christer Siik meddelade detta och samtidigt får fler juniorer chansen.

Simon Erlandsson har haft en trasslig säsong och tillför för närvarande inte så mycket, kapaciteten finns men då krävs en skadefri Simon Erlandsson. Robin Jacobsson har visat sina fina kvalliter i HockeyAllsvenskan men har kommit till kort i båda matcherna mot Modo.

Jag hoppas att övriga spelare tar sitt ansvar och taggar upp samtidigt som juniorerna har visat tidigare att dem tillför Leksand med sin fart och till viss del örutin, tuta och kör. Samtidigt har andra tongivande spelare tappat lite i slutet vilket naturligtvis är olyckligt. Hoppas på lite förändringar i femmorna i morgon. In med Henrik Haukeland i mål som visade mot Mora i slutspelsserien och mot Tingsryd att han är en vinnarmålvakt och som under säsongen vunnit flest matcher av Leksandsmålvakterna.

Hoppas även på ommöblering i femmorna och jag ser gärna att femmorna formeras som följer:

1:a femman: Ytterell – Bertov, Lang – Hari – Montpetit

2:a femman: Lassen – Amnér, Porsberger – Pakkolanvaara – Wikman

3:e femman: Frögren – T Hedberg, A.Karlsson – Grönberg – Knuts

4:e femman: F Hedberg – ??, Forsberg – Ericsson – M.Karlsson

Noterbart är att Fredrik Forsberg åkte skridskor på is idag. Bra att vara på is igen och förhoppningsvis i god form till hösten.

Avslutningsvis, det står bara 0-2 och mäktar Leksand med en seger i morgon kan det komma onda tankat i huvudet på Modos spelare. Seger på hemmaplan på lördag och det är öppet in för nästa vecka men då gäller det att sätta puckarna vid sidan av målvakten inte på målvakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *