Ställningen är 2-3

 

2016-03-30

I omgång tre gjorde grabbarna i Leksand det omöjliga, i alla fall det som såg omöjligt ut då bortaseger bärgades. Två dagar senare kvitterades matchserien till 2-2 och Leksand har rest sig ännu en gång. ”Nio liv och inget att förlora”. I måndags kom ny baksmälla och inte så konstigt det, det har ju varit påsk.

Det finurliga i hela upplägget är att Leksand bara ligger under med 2-3 trotts målskillnaden 5-18. Fast egentligen gillar jag inte upplägget att nå SHL. Som det är nu är det mer eller mindre en stängd liga. Återkommer i detta ärende inom kort.

Ser jag till dagens match finns några viktiga nycklar

  • Målvaktsspelet – Måste vara som i match 3 och 4
  • Försvarsspelet – Måste komma åt pucken i försvarszon inom 20 sekunder
  • Blålinjen – Stå upp på egen blå
  • Frilägen – Sätt de sim erbjuds
  • Laget framför jaget

Klarar grabbarna av detta finns chansen att vi även spelar på fredag vilket borte helt fantastiskt.

På spelarfronten signade Martin Karlsson på för ytterligare två år. Truppen så här långt ser okej ut med tanke på att vi inte vet vilken serie vi spelar i nästa säsong.

Leksand har även klart med Christer Plars som VD. Christer har varit tf VD sedan i 11 januari och har på knappa tre månader bildat sig en klar uppfattning om läget i klubben och dessutom fått hjulen att snurra i rätt riktning. Ekonomiskt sett har Slutspelsserien, matcherna mot Tingsryd och Direktkvalet mot Modo givit sköna miljoner på kontot. Varje extramatch ger ca. 1 mille i nettointäkt. Leksand har fått ihop maximalt med hemmamatcher, riktigt bra och publiken har verkligen ställt upp. Kvällens match lockar drygt 7 000 åskådare och det kan mycket väl bi lapp på luckan.

Läget i truppen

Läget i truppen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *