Än lever vi

2016-03-31

Uträknade innan Direktkvalet började, uträknade efter två inledande förluster med klara siffror, 0-4 och 0-5, uträknade efter femte matchen och storförlust borta med 1-7. Men ändå står det 3-3 i matcher efter onsdagskvällens match och avgörande på fredag.

Det spelar ingen roll om vi förlorar med stora siffror eller förlorar i sudden, förlust eller vinst ger ändå bara 1 matchvinst.

Jon Knuts har visat sin kapacitet i de viktiga matcherna och klivit fram och satt viktiga puckar i nät. Igår åkte Jon på en tuff tackling i bytet efter sitt säl som visade sig vara matchvinnande och spelade inte mer efter denna händelse. En juste tackling enligt domarna men den tog olyckligt och tacklingen kan tyckas onödig men nu är det som det är. Jon är inte allvarligt skadad men har ont och det är Jons smärttröskel som avgör om han kan spela. på dagens träning var han inte på is utan satt på träningscykeln. I morgon fredag tar Jon beslut tillsammans med läkare om det blir spel eller inte.

Ser jag till gårdagens match och mina viktiga nycklar och hur detta gick:

  • Målvaktsspelet – Henrik Haukeland vara bra precis som i match 3 och 4
  • Försvarsspelet – Bättre men ändock svårt att komma ur egen zon
  • Blålinjen – Bästa matchen hittills, täckte klart bättre på egen blå
  • Frilägen – Bra utdelning på de chanser som gavs
  • Laget framför jaget – Tillsammans med publiken visade laget upp vad de kan tillsammans

Leksand gjorde det inte många trodde var möjligt och i morgon är det 7:e matchen och avgörandet ska visa vilket av lagen som spelar SHL respektive HockeyAllsvenskan kommande säsong. Leksand kan spela helt avslappnat och har presterat mer än de flesta trodde var möjligt. För Modos del är det allt att förlora och inget att vinna, Modo kommer ju från SHL och kommer vid förlust att förlora upp emot 35-40 Mkr. Vid vinst är det fortsatt spel i SHL och SHL-status vilket dem redan har och är.

Kommer säkert att bli fullsatt och en hel del Leksingar på plats i arenan. Vet att det går tre bussar från Dalarna till Örnsköldsvik med supportrar. En nätt bussresa på ca. 45 mil och ca. sex timmar. Utöver dessa blåvita supportrar kommer det säkert att finnas fler klädda blåvita tröjor på läktarna.

Jonas Frögren spelar sin sista tävlingsmatch och hans dröm har hela säsongen varit att spela upp Leksand i SHL. Önskar Jonas och hela Leksand äran att återta sin utlånade plats SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *