En månad i SHL

2016-05-01

2016-04-10 T-shirtEn månad senas Brocken sköt upp oss i SHL. Fredag 1 april är svårt att skaka av sig och den känslan vill jag inte skaka av heller för den delen.

Mycket har hänt den senaste månaden men än är det långt kvar till att vi har ett lag som håller i SHL. Truppen ser för visso ganska välfylld ut men jag saknar fyra viktiga pusselbitar på utespelarsidan samt en målvakt. Leksand och förmodligen ingen annan heller kunde i sin vildaste spekulation tro att vi skulle spela SHL redan till hösten så truppen byggdes för HockeyAllsvenskan.

2016-05-01 Truppen i skrivande stund

2016-05-01 Truppen i skrivande stund

Jesper Ollas kommer tillbaka till moderklubben vilket är otroligt bra och viktigt. Tror även att Jesper kommer att bära ett ”C” på tröjan.

Vad vi behöver är två bra backar och 2 bra centrar. Men börjar vi med målvaktssidan så hoppas jag att Erik Hanses återvänder till sin barndoms gata. Skellefteå lär säkert göra allt för att behålla Eric som sitter på ett utgående kontrakt. Chanserna att få hem Erik minskade när Marcus Svensson placerades i KHL men finns Leksandshjärtat kvar kommer Erik att signa på för Leksand inorm kort.

Vi har några bra backar men två bra till behövs. Alexander Ytterell håller för spel i SHL så gör säkert också grabben som tror han är 195 cm lång och väger 110 kg nämligen Daniel Bertov. Dansken Markus Lauridsen ingick i AIK.s planer på spel i SHL men nu blir det spel med Leksand i SHL i stället. Landslagsspel med Danmark regelbundet kommer att följas upp med VM nu i maj. Markus äldre bror har varor bra i Frölunda. Viktor Amnér har ryktats till Luleå men han har själv sagt att Leksand är det som gäller vid ett flertal tillfällen men Viktors spelstil kanske inte är optimal för spel i SHL men med lite finslipning av Örjan Lindmark kanske han fortsätter att blomma. Lyckas Mikael Karlberg hitta två till backar ser det riktigt bra ut i backbesättningen men vilka två är detta? Kanske Mattias Karlsson kan vara en av dessa två behövliga backar och det hade varit fint att knycka han framför ögonen på Brynäs.

Tittar jag på forwardsidan så är det två st centrar som behövs och med tanke på hur få tekningar vi vann i HockeyAllsvenskan så är det helt klart av yttersta vikt att plocka i två bra centrar. Kvarstår gör dock två frågor, 1. Vem/vilka finns tillgängliga? 2. Vad har vi råd med? Tror detta är den viktigaste pusselbiten att lösa. Kanske kan det räcka med en center med tanke på att Èric Castonguay spelar center eller flyer, han var bra i HockeyAllsvenskan och vann i princip alla tekningar mot Leksand men i SHL är centrar klart bättre på tekningar än de i HockeyAllsvenskan.

Norske Sondre Olden har varit ett hett namn i många rykten. Sonder kan vara bra men han är ingen center.

Truppen ser välfylld ut men det kommer säkert att bli en del utlåningar till klubbar i HockeyAllsvenskan under säsongen.

Avslutningsvis denna gång… Kommer Brock Montpetit att spela i Leksandströjan till hösten? Enligt agenten är det ganska tyst men enligt Mikael Karlberg är det inte alls omöjligt eller kanske till och med troligt. Lite rörigt men en Brock i Leksand skulle vara kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *