Vem i hela världen kan man lita på?

2016-05-01

I eftermiddags kom beskedet att Viktor Amnér lämnar Leksand för spel i seriekollegan Luleå de kommande två säsongerna. Givetvis ett tungt besked och lite snöpligt då Viktor gått ut med att spel i Leksand är det som gäller. http://www.dalademokraten.se/ishockey/hockeyallsvenskan/mitt-i-firandet-viktor-amner-vill-stanna-i-leksand

 

Nu tycker jag inte det är katastrof att Viktor lämnar. Viktor var bra i HockeyAllsvenskan och toppade poängligan för backar med 17 mål, 29 ass. = 46 poäng men fick allt svårare att producera ju längre serien gick och motståndet hårdnade. Mot Tingsryd i Play Off inför direktkval till SHL avgick Viktor poänglös och i matchserien mot Modo blev det 1mål, 1 äss. = 2 poäng. Målet om dessutom i den betydelselösa förlustmatchen med klara 1-7.

Jag bedömer det som att Leksand behöver defensivt starka backar i SHL då det lär bli mycket spel i egen zon och det är inte Viktors starkaste sida. Viktors starka sida är i anfallszon. Spännande att se om Viktor Amnér kommer att prestera i Luleå, tror det finns bättre förutsättningar i alla fall då Luleå med all säkerhet kommer att ligga top 5 kommande säsong men Leksand botten 5 (som bäst).

Men det som stör mig är att Viktor gått ut med att spel i Leksand är det som gäller. Vem i hela världen kan man lita på? Hoola Bandkola Band https://www.youtube.com/watch?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *