Cykla i grupp

2016-06-03

En bra månad i sadeln

En bra månad i sadeln

 

 

 

 

 

Maj månad var en riktigt trevlig månad i sadeln.

Tillsammans med mina cyklande arbetskamrater startade vi upp onsdagscyklingen 2016 den 11 maj. Samling 16:15 på Ahlsell och därefter en startrunda via Elverslösa, Kläckeberga och runt Lindsdal och tillbaka till Ahlsell. Vi cyklade i ett behagligt tempo och viktigt att alla är med ut och med hem. Bra genomgång av Janne om cykeltecken och hur vi ska lägga upp rutten innan vi gav oss iväg. Att cykla i grupp är inte på långa vägar lika jobbigt som at cykla själv och dessutom trevligt, vi pratade, skrattade och njöt. Första rundan blev på 23 km och vi snittade 26,7 km/h, tror alla var nöjda. Jag cyklade med med på extrarundan till Kläckeberga kyrka där jag vek av hemåt medan kvarvarande sex tappra cyklade vidare. Min runda blev totalt 39,5 km och det var riktigt härliga km.

Veckan efter kunde jag inte medverka men två veckor senare var jag åter med på rutten, fem tappra cyklister. Denna gång cyklade vi lite annorlunda och lite fortare. Elverslösa, Kläckeberga och Lindsdal var lika tidigare men därefter gav vi oss ut på för mig helt nya vägar och vände i Rockneby för att via Läckeby, Sporrsjö dela på oss vid Förlösa kyrka. Fredrik Dahl och jag vek av mot Lindsdal för att cykla hem medan övriga tre kämpade vidare söderut. Totalt fick jag ihop 48,9 km denna kväll. En skön kväll i sadeln.

Summeringen av maj månad blir 395,4 km och jag överträffar månadens mål med 16,4% och tar in lite på min taskiga start på året. Fick även med tigern i hemmet på 175,1 km. Bra månad :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *