Det är något sjukt med Svensk fotboll.

2016-07-18

Sverige har kvalificerat sig för deltagande i OS vilket är riktigt kul, det som däremot inte är lika kul är Svenska Fotbollförbundet och upplägget av Allsvenskan. Uppehåll för EM är helt okej då Sverige medverkar men under OS kör Allsvenskan på som vanligt. Årets allsvenska har uppehåll mellan den 30 maj och 9 juli men OS skiter dem helt i trotts att Sverige medverkar och konstigt att dem kör på som inget hänt då Sverige medverkar och då truppen innehåller flera allsvenska spelare. För två år sedan när VM gick av stapeln i Brasilien var Sverige inte kvalificerade men Allsvenskan ta uppehåll från 2 juni sista till 5 juli. Anmärkningsvärt är också att allsvenskan återstartar redan den 9 juli och finalen i EM gick den 10 juli. Svenska fotbollförbundet har med andra ord sågat Sveriges chanser att går till EM-final.

Åter till OS och Sveriges medverkan. Vår öländske spelare Gustav Engvall i IFK Göteborg fick beskedet för en dryg vecka att IFK inte släpper honom till OS då dem har allsvenskan och Europakval att spela under tiden då OS går av stapeln.

Märkligt att inte Svenska Fotbollförbundet kan satsa på OS när vi äntligen är kvalificerade men det klart, Svenska fotbollsspelare kan ju inte spela matcher för tätt, dem blir ju slitna. Annat är det i andra idrotter, SHL spelar ganska ofta både tre och fyra matcher på 10 dagar och kollar jag på mina vänner i hockeyn Leksand så  spelade dem 10 matcher i slutspelsserien på 21 dagar i vintras. Kollar jag på NHL så  är det ett klart tuffare spelschema än vad svenska fotbollsspelare kan vara i närheten av. Kollar även en del på cykel och Tour de France så är det mäktigt att se dem tömma sina kroppar på energi i etapp efter etapp. 21 etapper klaras av på 23 dagar, alltså två vilodagar. 16 etapper är över 15 mil och totalt cyklas det 352,9 mil.

En annan idrott som spelar matcher tätt är baseball, Major League Baseball i USA spelar 162 matcher i grundserien som startar första söndagen i april och är färdigspelad första söndagen i oktober. Därefter tar slutspelet vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *