Krasch

2016-08-01

Skärmavbild 2016-08-01 kl. 15.40.03En helt okej månad vad gäller mängden kilometer i sadeln eller till och med bra och jag överträffar månadens mål, cyklar nästan 500 km, fattas bara 3 800 meter. Jag har med andra ord knåpat in på tappet ganska bra och ligger bara 230 km efter. Ingen cykling med jobbet inledningsvis men jag cyklar på bra i alla fall. Michael och jag hade ett par längre rundur som kändes bra. Även Christina och jag hann med några rundor men Christina har haft det struligt med rusande hjärta mm. Augusti månad kommer däremot att bli en tuff månad med bara 14 dagar tillgängliga för cykling.

Torsdagen den 21 juli satsar jag, Michael och Isabell på en lite runda på 5-6 mil. Vi startar bra och tar sikte på Fölehaugsvägen för vidare cykla mot Smedby. Allt börjar bra, soligt varmt och skönt och nästan ingen vind. Svänger in på Fölehaugsvägen från Trångsundsvägen, trampar på i cirka 25 km/h, en bil längre från blinkar till vänster för att svänga in på Husängsvägen, lägger sig föredömligt till höger och är tvungen att stanna innan han kan svänga till vänster då det kommer flera mötande bilar. Vi blir omkörda av en bil 100 meter innan den svängande bilen, han saktar in och lägger sig till höger och även vi saktar in och är nere i 15-16 km/h. Det är gott om plats att passera till höger, säkert 2,5 meter så det ska inte vara några problem och han slutar bromsa och rullar fram lite fortare än vi cyklar, plötsligt börjar han bromsa igen och vi närmar oss och när han är i höjd med den svängande bilen ställer han sig våldsamt på hejaren och tvärstannar bredvid den svängande bilen. Jag hinner inte göra några tecken och är tvungen att bromsa kraftigt varpå även Michael måste bromsa hårt och är jättenära att köra in i mig. Isabell hinner inte med och brakar in i Michaels cykel på höger sida och ramlar till höger ut i körbanan. Den panikbromsande bilen kör helt sonika bara vidare och struntar helt i att vi kraschat. De bilar som är i vår närhet stannar och springer fram till Isabell som ligger på vägen. Som tur är har Isabell hållit kvar sina händer på styret och tar emot sig med hela sin vänstersida. Några minuter senare trampar vi vidare och fortsätter mot Smedby. Nere på Törnebyvägen vill Michael stanna, han tycker det bakväxeln låter konstigt. Vi undersöker det hela och vi kan ganska snabbt konstatera att bakväxeln inte ligger som den ska utan är intryckt mot ekrarna. Michael bestämmer sig för att trampa hem i lugnt tempo, Isabell och jag trampar vidare. Vät ute på  Nybrovägen säger Isabell att det känns som framhjulet vobblar. Vi stannar och undersöker framhjulet och kan ganska omgående konstatera att framhjulet har fått sig en rejäl kyss och har blivit skevt. Vad göra nu da? Joo vi trampar vidare i makligt tempo och tar sikte på Kläckeberga och därefter hem.

Hem och googla på cykelskador och jag konstaterar ganska snabbt att det verkar som växelörat har knäckt sig och förmodligen räddat växeln från allvarliga skador. Googlar även på skevt hjul och det ska nog gå att fixa. Isabell ringer till Johan (Beas pojkvän) och han lovar att kolla på cyklarna under fredagen. Kevin och jag hämtar cyklarna på lördag förmiddag och Johan meddelar att Isabells framhjul är riktat och klart men att bakdäcket var i dåligt skick så han bytte det mot ett nytt och fräscht. Michaels cykel har mycket riktigt fått smällen på bakväxeln och växelörat har tagit smällen och böjt sig. Johan hade inget växelöra som passar hemma utan riktar det skadade. Michael bör nog byta växelörat inom kort då det är försvagat så att inte nya bekymmer uppstår. Utöver detta så riktade Johan även Michaels bakhjul som även detta fått en riktig smäll. Har i nuläget ingen kostnad på detta men det är i alla fall fixat vilket är skönt.

Söndag 24 juli är det ”familjecykling” som gäller, Isabells familj alltså. Michael och jag hänger på och utöver oss cyklar även Isabells pappa Jörgen, lillasyster Bea och storasyster Josefine och naturligtvis cyklar även Beas pojkvän Johan med (tillika cykelreparatör) och Josefines sambo Rickard. Totalt är vi sju cyklister som lämnar Visionsvägen 17. Vi cyklar ut till Norra vägen, tar sikte på Lindsdal och Nils Holgerssons väg, rundar Lindsdal och kommer ut på Lindsdalsvägen. Allt går i ett trevligt tempo och vi småpratar en del under cyklingen. Kläckeberga kyrka är nästa delmål och väl framme där tar vi sikte mot Visionsvägen igen. Rundan på dryga 20 km tar 55 minuter så tempot har varit behagligt.

Innan månaden är slut hinner Christina och jag med en runda runt Lindsdal i makligt tempo för att Christina ska få känna av kroppen och om pulsen håller sig på en okej nivå. Pulsen är inte riktigt som den ska så det blir nog några dagars vila till innan hon är riktigt redo.

 

2 tankar kring ”Krasch

 1. Sune

  Hej, måste varit en obehaglig upplevelse med cykelkraschen. Verkligen skönt att det inte var några personskador.
  Jag kollar din blogg ibland, väldigt bra tycker jag. Ni åker väl snart till USA kan jag tro. Hoppas ni får ha hälsan och att resan blir lyckad. Hälsningar från Sune

  Svara
  1. Gusson Inläggsförfattare

   Vi klarade oss utan större skador, Isabell var lite blå på ena skinkan men allt har gått bra.
   Vi åker på måndag till Los Angeles och va kul att du kollar in min sida ibland. Jag har för avsikt att skriva ett inlägg per dag på vår resa.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *