Dag 01 – 50-årsresan har startat

måndag 15 augusti 2016, Los Angeles, United States

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier

Jaha… Då är vi på väg till Los Angeles. Klockar ringer redan 03:45, dusch och enkel frukost innan jag skjutsar ut Christina, Michael och Kevin till Kalmar-Öland Airport tidigt och kör hem bilen till Vlv och vänliga grannen Janne skjutsar nit tillbaka till flygplatsen.

 

Incheckningen går hur enkelt som helst och fördelen med att flyga hela vägen från Kalmar är att bagaget checkas in hela vägen till Los Angeles. 06:25 lämnar vi Kalmar, Michael och jag sover i princip hela flygresan till Arlanda. Lite kul att se Christina gå ut till planet… Viftar lite snyggt med boardingkortet och försöker gå igenom men si det går inte, boardingkortet ska stannas. Kort stopp på Arlanda innan vi lämnar gaten 09:55. Ny säkerhetskontroll och även denna gång utan problem.

Kort väntan innan vi boradar och taxar ut. Flighten till LA är lång, 11 timmar och 20 minuter men det går bra. Vi varvar sovande med film. Behagligt uppgraderad Airbus 330 är bra, riktigt bra. Underhållningen är helt okej. Maten är det lite si och så med. Första måltiden är kyckling och ris, inte så mycket, kycklingen är helt okej men riset och såsen är tämligen smaklös. Stackarn Michael får käka medhavd kyckling/kassler-pasta då jag missat att beställa glutenfri mat på flyget (på hemresan är det beställt glutenfritt).

Flygningen går turbulensfritt och mycket behagligt. Landskapet över Nordamerikanska kontinenten är väldigt skiftande, allt från åkermark till Klippiga bergen med snö på topparna. Efter en perfekt landning väntar en lång procedur i att komma in i landet. Vi har ESTA klart och passen i beredskap men köerna är lååååång och då menar jag lång. 1:45 tar det innan vi är framme vi passkontrollen och den går utmärkt. 1:45 är nytt längdrekord vid ankomst till USA En tämligen lång promenad till bagageband nr 7 och där är det rena kaoset. Det är så mycket väskor så bandet har svämmat över och det går en stackare uppe på bandet som  försöker bringa lite ordnit på spektaklet vilket inte är lätt. Vi finner Christinas väska tämligen snabbt men resterande tre väskor får vi leta efter.

Vi tar shuttlebus till biluthyrare Alamo och där är det självincheckning som gäller. Efter lite knapptryckande får vi en bil, en Nissan är det som gäller med en vackert spinnande 6:a. Få bilmodeller att välja mellan, stort tryck på bilarna men vi är nöjda.

Michael knappar in hotellets adress och vi tar oss till hotellet ganska smärtfritt trotts att vi hamnar i rusningstrafiken lite efter kl. 16:00.

Incheckning på hotellet går hur bra som helst och bilen tar personalen hand om. Vi vilar en kort stund innan vi ber m bilen och beger oss ner till Santa Monica Pier. Vi rullar ner mot kusten och parkerar i ett P-hus. Santa Monica är ett härligt område med diverse matställen, ett nöjesfält och en fantastisk sandstrand. Hit ska vi återvända.

Trötta är vi åter på hotellet och kryper ner i bingen kl. 22:00, tidsomställningen kännas, vi har ju varit uppe sedan kl. 03.45 svensk tid plus 9 timmars tidsomställning.

Hörs i morgon 🙂

Äntligen är vi på G

Äntligen är vi på G

Kevin, Christina och Michael vid Gate F66

Kevin, Christina och Michael vid Gate F66

Gate F66 och Flighten går i tid

Gate F66 och Flighten går i tid

Flygvy över USA

Flygvy över USA

Los Angeles är stort, ungefär som Skåne

Los Angeles är stort, ungefär som Skåne

Höga hus i finns i LA

Höga hus i finns i LA

LA kryllar av stora vägar

LA kryllar av stora vägar

Hotellet vi bor på i LA. Best Western Royal Palace Inn & Suites

Hotellet vi bor på i LA. Best Western Royal Palace Inn & Suites

Glenn väntar på att bilen ska köras fram

Glenn väntar på att bilen ska köras fram

Vägarna i LA är i flera våningar

Vägarna i LA är i flera våningar

Santa Monica Beach på kvällen 20:00

Santa Monica Beach på kvällen 20:00

Baywatch är på plats

Baywatch är på plats

2 tankar kring ”Dag 01 – 50-årsresan har startat

 1. Olle Gustafsson

  Ingen flight till USA i år heller för vår del. Senast det begav sig var 1989. Bra resa men långt ifrån er med nuvarande möjlighet att lägga upp en intressant resa. Trevligt med dokumentation på hemsidan. Vi åkte med husbil över Klippiga bergen till LA. Flög från Kastrup till Boston o vidare därifrån till Minneapolis o bil till Charles City Iowa. Ingen GPS men papperskartan funkade bra.
  Det blev Norrland i år med Nils-buss. Första etappen heldag 78 mil varvat med sovande och film. Få se om det blir någon resedagbok i efterskott.
  LYCKA TILL PÅ ER FORTSATTA RESA!

  Svara
  1. Gusson Inläggsförfattare

   Vi har det riktigt bra och vädret är med oss. San Diego var en riktigt trevlig stad och väldigt vacker.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *