Dag 02 – Universal Studios

tisdag 16 augusti 2016, Los Angeles, United States

På väg in till Universal Studios

På väg in till Universal Studios

Vaknar ganska normal semestertid men i Los Angeles kl. 07:15. Äter frukost på hotellets uteterass och den är förvånansvärt bra. Det finns det som behövs, ägg, yoghurt, bröd, äggröra, bacon och utöver detta finns det små hamburgare (bara köttet) och en klassisk amerikansk pannkaksmaskin.

Därefter väntar en kort biltur till dagens huvudattraktion, Universal Studios. Det är mycket trafik och det gäller att inte bara hålla tungan rätt i mun på den 8:a filiga motorvägen, det gäller att ha koll på alla andra också men det är ganska okej, klart enklar att köra bil i USA än i Sverige, här är alla vänliga, använder blinkers till skillnad mot i Sverige där alla ska komma först och få sköter körriktningsvisaren. 35 minuter senare rusar vi in i ET:s P-hus på Universal studios. Kort promenad och fram till säkerhetskontrollen. Utöver säkerhetsbåge söks ryggsäcken igenom. Universal Studios är ett fantastiskt område som tilltalar alla åldersgrupper. Vi strosar runt i parkområdet och vårt första riktiga stopp är The Walking dead. En upplevelse som innehöll flera effekter och tjejerna som gick efter oss skrek så trumhinnan bågnade. Ett tag tänkte jag själv stampa i en mörk del och skrika för att se reaktionen, men det blev aldrig av  men det hade varit kul. Efter detta är det Shreck som står för nästa upplevelse.  En kort rundvandring som avslutas med en 20-minuters film i 4D. Riktigt häftigt med alla effekter utöver 3D. Vi sitter i skakiga stolar som höjer känslan och utöver 3D-glasögon är det även känsliga effekter med bl.a. luft och vatten. En helt ny upplevelse.

Tiden går fort och vips har vi bränt fem timmar. Vi lämnar området för en riktigt god lunch eller snarare en fantastisk middag.

Mätta och belåtna återkommer vi till parken och nu är Harry Potter målet. Vi vet inte riktigt vad som väntar oss efter en 28 minuters ringlande kö. Väl framme vid attraktionen måste vi låsa in våra medhavda väskor i form av ryggsäck och handväska i värdeskåp. Återigen på med 3D-glasögon och en kort lugn transport från perrongen och i i eventstudion. Vi skickas på en otroligt underbar resa inom Harry Potters värld och 3D-effekten höjer känslan att vara mitt i hela situationen. Vi åker fram och tillbaka, upp och ner i en helt otrolig 3D-miljö. Dem har även lagt in lite effekter med luft och vatten som höjer känslan. Bland det häftigaste attraktioner som jag åkt.

Efter detta lämna vi området och sätter oss i bilen. Nu är målet ett känt landmärke i Los Angeles. Vi hittar inte riktigt dit, ser inte skylten HOLLYWOOD, vi får ta det i morgon istället och tar sikte på Beverly Hills. Kör runt och kommer till slut till ett område med fina bostäder men det börjar skymma på så det får bli ny resa i morgon. Lite roligt är att Christina inte riktigt ser var vi är och säger ”det syns ju inget i mörkret” varpå Kevin säger, ” ta av dig solglasögonen”.

Åter till hotellet är vi nöjda men trötta och avslutar med lite kortspel.

Go natt!

Stora motorvägar i Los Angeles

Stora motorvägar i Los Angeles

Christina

Christina

Michael och Kevin i Harry Potterland

Michael och Kevin i Harry Potterland

Universal Studios Line

Universal Studios Line

Inspelningsplats

Inspelningsplats

Inspelningsplats

Inspelningsplats

2 tankar kring ”Dag 02 – Universal Studios

 1. Olle Gustafsson

  Hej gusson i USA!
  Bra skrivet från er resa, fina bilder.
  Häftigt på Universal S. 3D är nog något vi alla har inom tio år. 4D kanske om femton år eller om det blir 5D direkt efter 3D.
  Att köra bil i Amerika är riktigt njutbart jämfört med Sverige. Lugnt och fint i trafiken och man tar efter tempot ett tag när man kommer hem. Tyvärr måste man hänga med i trafikrytmen för att inte bli överkörd, hårt signalerad och uttittad.
  Må så gott, kör lugnt!

  Svara
  1. Gusson Inläggsförfattare

   Universal Studios var hur häftigt som helst.
   Bila i Amerika är som du skriver enkelt, inga som helst problem. Lite mycket bilar emellanåt på de flerfaldiga vägarna som varit som mest 9-filiga men alla är vänliga i trafiken.
   Las Vegas är verkligen en eventstad.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *