Dag 03 – Bad i Stilla Havet

onsdag 17 augusti 2016, Los Angeles, United States

Los Angeles

Los Angeles

Dagens första mål är Griffith Observatory där vi möts av en fantastisk utsikt över delar av Los Angeles. Den berömda skylten Hollywood syn mycket bra och det är kanske så nära man kan komma numera med bil, visst… det går att promenera och komma närmare men inte riktigt nära i alla fall.

Efter detta tar vi sikte på Beverly Hills och vi hittar några riktigt bra gator där vi kan ta fina bilder upp mot skylten.

När vi ändå är i området passar vi på att parkera bilen i ett P-hus nära Hollywood Boulevard och lite charmigt är att vi lämnar bilen till en parkerare, betalar 15$ och får ett kvitto på parkerad bil. Vi strosar runt i värmen på Boulevarden och hittar en hel del kända skådespelare och musiker bland alla stjärnor med namn på som ligger på trottoarerna på Boulevarden. Elvis Presley har en speciell plats i ena nändes på Boulevarden och vid den läggs det fortfarande blommor. Lite konstig tycker jag att The Beatles har sin stjärna precis intill, hade varit bättre med Marilyn Monroe. Det är inte lika varmt som igår men det är ändå 86F eller 30 grader C i skuggan så det gäller att dricka mycket.

Efter ett kort stop på hotellet är det bad i Stilla Havet som gäller. Vi parkerar bilen och knallar ner till den mäktiga stranden i Santa Monica som säkert är 4-500 meter djup och sträcker sig mil både norr- och söderut. Helt otroligt härligt. Kevin, Michael och jag går försiktigt ut i vattnet och badkrukor som vi alla tre är så tar det sin tid att komma ut på baddjup, vi är ju vana med Medelhavets 28-gradiga vatten. Väl ute är det en härlig upplevelse med alla häftiga vågor. Vi badar på och åker lite fram och tillbaka med vågorna. Det är riktigt skönt och det är säker 23-34 grader och då menar jag inte på ytan som de flesta mäter badtempen på hemma i Sverige, här är det även behagligt på 1-1,5 meters djup.

Vi avslutar kvällen med att köra bil söder ut mot Venice beach som vi ska besöka i morgon med cykel.

På återseende.

Christina_Kevin_Michael

Christina_Kevin_Michael

Hollywoodskylten från Beverly Hills

Hollywoodskylten från Beverly Hills

Beverly Hills

Beverly Hills

Christina och Greta Garbo

Christina och Greta Garbo

Beverly Hills

Beverly Hills

Santa Monica

Santa Monica

Santa Monica beach

Santa Monica beach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *