Dag 04 – USS Iowa

torsdag 18 augusti 2016, Los Angeles, United States

Battleship USS Iowa

Battleship USS Iowa

Dagen till ära har vi bestämt oss för ett besök på USS Iowa som ligger i Los Angeles Harbor. Resan dit tog drygt 40 minuter USS Iowa är ett slagskepp från 1943 som var i tjänst ända fram till 1984. Otroligt stort skepp, 270 meter mångt, 32,9 meter brett och 11,3 meter djupgående. Vi gick en snitslad bana på skeppet och fick se däck från 4 till däck 8. Riktigt intressant och mycket information runt om samt att det fanns många som informerade om båtens historia samt att det även fanns ett flertal videos som visades. Förhållandevis bilagt också då det endast kostade 19$ att ”mönstra på”. vi tillbringade tre intressanta timmar på detta museum.

Återresa mot Santa Monica tog lite längre tid då den 8-filiga motorvägen var hårt trafikerad men väl tillbaka i Santa Monica parkerade vi bilen och tog sikte på en cykeluthyrare. Vi blir ganska förbluffade då det kostade 15$/timma eller 25$/timma att hyra en cykel. Utöver detta skulle vi erlägga en deposition på 50$ per cykel. Detta gjorde oss avskräckta och vi gick ner mot Santa Monica beach istället och efter lite letande hittade vi en klart bättre uthyrare. Kostnaden per cykel var mer humana 7$/st och vi behövde ”bara” lämna körkortet i deposition (samma som i New York). Vi cyklade söderut längs Santa Monica beach som sträcker sig 35 km söder ut och 5 km norrut från Santa Monica pier. Vi tar sikte på Venice beach och cyklar på betongvägen i en trevlig miljö. Vi cyklar även lite norrut och kollar på fina bostäder. Vi lämnar tillbaka cyklarna efter 1 timma och 45 minuter och betalar 44$ för alla 4 cyklarna. Mycket trevligt och värt varenda dollar.

Middag på kvällen och därefter tankar Kevin och jag upp bilen inför morgondagens resa ner till San Diego.

Hej då Los Angeles, vi ses i morgon

Battleship USS Iowa

Battleship USS Iowa

Glenn, Michael och Kevin på USS Iowas däck

Glenn, Michael och Kevin på USS Iowas däck

President Roosevelts rullsotol på USS Iowa

President Roosevelts rullsotol på USS Iowa

Michael, Christina och Kevin vid en av arteleripjäserna från USS Iowa

Michael, Christina och Kevin vid en av arteleripjäserna från USS Iowa

Cykeltur till Venice beach

Cykeltur till Venice beach

Venice beach

Venice beach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *