Dag 06 – San Diego Zoo

lördag 20 augusti 2016, San Diego, United States

Snöleopard

Snöleopard

Dagens huvudmål är San Diego Zoo som är en av världens största djurparker med över 4 000 djur och drygt 800 arter. Vi tillbringar 4,5 timmar på zoo och vi kollar in mängder av djur men kattdjuren är helt klart de mest intressanta. Tigern är mitt favoritdjur men en leopard eller ett lejon går inte heller av för hackor. Tänk att ha en Tiger på Vita Lammets väg! Det hade varit härligt. Ett annat häftigt djur är giraffen och fru giraff med sina två barn är en trevlig upplevelse. San Diego zoo är stort och väldigt behagligt att besöka, speciellt med tanke på att alla stigar och vägar består av betong eller asfalt, några få har bark som underlag vilket i sig är behagligt att gå på. Otroligt rent och snyggt, här har Ölands Djurpark en hel del att lära (förvisso dryga tio år sedan jag var där men då var det mest grus och sand).

Efter djurparken är det lite shopping som gäller. Vi besöker Macy´s, och en del andra lokala butiker på ett stort köpcentra. Och här har svenska shoppingcenter en hel del att lära, under hela köpcentraområdet ligger ett gigantiskt p-område som är utomordentligt utmärkt var varje bil är parkerad. Rulltrappa upp en våning och shopping öppnar upp sina portar för alla besökare. Yteffektiva utan dess like. Det shoppas lite av varje, kepsar, tröjor, byxor mm. Vi avslutar med att gå in på Target för att handla lite dricka med tilltugg och Christina får sig ett skratt. En pappa med sin tonåring går med kundvagn och pappan kör på sonens fort varpå sonen säger ”Faan, se dig för” och pappan svarar snabbt” Sccch, inte så högt, någon kan höra oss”. Sonen kommentar är ”Ingen kan svenska här” och då kommer det roliga när Christina säger ”Jag hörde allt det där” och sonen försvinner som en oljad blixt.

Därefter är vi ganska nöjda och tar sikte på hotellet och väl framme lite efter 17:30 är vi nöjda och en kall öl ska sitta skönt men innan jag hinner korka upp så upptäcker Michael att dem glömt eller missat att ta bort ett larm på ett bar byxor, straxt därefter konstaterar Kevin att han också har ett larm sittandes på en tröja. Va f-n, larmet gick inte när vi lämnar Macy´s. Michael och jag sätter oss i bilen får ny resa till Macy´s och hur konstigt det kan låta så lotsar vår GPS oss en helt annan resa denna gång. Larmen plockas bort och återresan till hotellet är helt annorlunda mot returresan en dryg timma tidigare och denna rutt går klart fortare men hur eller hur så har min öl fått vänta en timma men ack så god.

Middag på hotellet 19.45 och vår servitör strular till vår beställning, då varmrätten ska serveras får Kevin in en tallrik med lax vilket han definitivt inte beställt. Kevin får vänta ca. 15 min på sin varmrätt och vi andra tre har nästan hunnit äta klart. Ganska dåligt kan jag tycka.

Efter middagen tar Christina och jag en promenad i marinan och då händer det som vi brukar vara med om på tidigare resor. Larmet går. Först kommer en polisbil i full kareta med sirener och ljussignaler påslagna, straxt därefter kommer ytterligare två polisbilar i samma setup. Till havs så kommer ytterligare polis med båt. På avstånd hör vi fler utryckningsfordon och vi undrar naturligtvis vad som pågår. När vi går längs båtarna får vi lite vetskap på vad som hänt, brand på en båt och det ryker och luktar bränd plast. Nu har vi varit med om brand eller brandlarm på flera resor, bl.a. i London och i New York, denna gång behöver vi dock ej evakuera.

I morgon bär det av mot Las Vegas, Go natt!

Dagens frukost på hotellet

Dagens frukost på hotellet

Michael shoppar hatt på San Diego Zoo

Michael shoppar hatt på San Diego Zoo

Kevin njuter på San Diego Zoo

Kevin njuter på San Diego Zoo

Leopard på San Diego Zoo

Leopard på San Diego Zoo

Tiger på San Diego Zoo

Tiger på San Diego Zoo

Fotvård modell större

Fotvård modell större

Giraffamilj på San Diego Zoo

Giraffamilj på San Diego Zoo

Familjen samlad utanför San Diego Zoo

Familjen samlad utanför San Diego Zoo

Golfbil i San Diego

Golfbil i San Diego

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *