Dag 13 – Birthday, 100-åringen i San Francisco

lördag 27 augusti 2016, San Francisco, United States

2016-08-27_03 Kevin, Michael, Christina, Glenn och Annalisa, en trevlig stund tillsammansVaknar upp till en ny dag och inte vilken dag som helst. Dagen till ära fyller jag 50 år och det på ett fantastiskt trevligt sett, med familjen i San Francisco. Christina och jag går runt i kvarteren där vi bor.

Frukost på sedvanligt amerikanskt sett och därefter lite lugn och ro på hotellet. Vi väntar in tidpunkten då vi ska träffa Annalisa Heisen och hennes sambo Chris Rosney. Trafiken in till San Francisco är tät så det tar en halvtimma extra att komma in till centrum. Chris svänger in på hotellets garagevåning och jag känner igen Annalisa direkt. En skön känsla att träffa Annalisa live. Chris parkerar bilen och möter upp oss på Chesnut Street. Målet är att ta en gemensam fika på ett fik men det v isar sig vara svårare än tänkt det det vimlar av fikasugna en lördagseftermiddag i San Francisco. Vi väljer ett annat alternativ i Plutos på Scott Street. Vi pratar, skrattar och har mycket trevligt tillsammans. Min engelska är inte riktigt vad den borde vara, Christinas är klart bättre och vi blir förstådda och för en konversation på ett ganska bra sätt även om Michael och Kevin får en del roliga skratt då vi har lite svårsmed grammatiken och böjningen av orden men Annalisa och Chris verkar nöjda. Vi kollar på filmer jag har med från Öland och Kalmar och jag överlämnar dessa på två USB-stickor. Vi lämnar även en present till dem och Annalisa blir glad för den svenska bordsflaggan. två timmar senare tackar vi för en trevlig eftermiddag med sedvanlig fotografering och kramkalas.

Dagens nästa mål är Golden Gate Bridge. Vi hyr cyklar tvärs över gatan där vi bor och tar sikte på Golden Gate Bridge. Motvind och uppförsbacke gör det hela lite jobbigare, blir svettig och pulsen ökar. Vi trampar på via Marinan och vidare mor Golden Gate Bridge. Det är väldigt dåligt syltat och vi cyklar lite fel. Jag frågar ett par som är boende i området och får en kort beskrivning samtidigt som dem säger att det är lite knixigt att hitta rätt. Väl uppe på bron är det inte solklart vilken sida som är för cykel resp. gående men efter lite knixande kommer vi rätt. Att cykla på klassiska Golden Bridge är en skön känsla med vidunderlig utsikt. Detta är höjdpunkten med cykelturen.

Återlämning av hyrcyklarna och en välbehövlig dusch innan det är dags för födelsedagsmiddag men innan vi ger oss av är det ”lucköppning” av ett paket som jag får av Christina, Kevin och Michael. Lokal whiskey och senaste alstrets av Björn Hellberg (en av mina två favorit författare). Riktigt nöjd är jag med detta.

Nu står födelsedagsmiddag på programmet och vi går runt i området vi bor i och det är inte lätt att hitta något so tilltalar trotts att vi tillbringar fjärde kvällen i San Francisco men till slut har vi valt restaurang. Detta val visar sig vara helt rätt med otroligt god mat och tillråda på allt är restaurangen granne med hotellet vi bor på. Här har vi letat i dagar tre efter bra restaurang och så är den bästa vår granne. Lite som Lasse Åbergs Sällskapsresan 1979 då dem letar efter Pepes Bodega.

Trötta efter en händelserik dag kryper vi ner i sängen och i morgon väntar San Josè och Highway 1.

En fin gammal Volvo PV 544 i San Francisco

En fin gammal Volvo PV 544 i San Francisco

Kevin, Michael, Chris, Glenn och Annalisa, en trevlig stund tillsammans

Kevin, Michael, Chris, Glenn och Annalisa, en trevlig stund tillsammans

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

2016-08-27_08 Christina på Golden Gate Bridge

Christina på cykeltur vid Golden Gate Bridge

Christina på cykeltur vid Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Fina bostäder vid San Francisco Marina

Fina bostäder vid San Francisco Marina

Gratulationer från familjen, whiskeyn redan provsmakad

Gratulationer från familjen, whiskeyn redan provsmakad

En extrapresent till det jag redan fått av familjen

En extrapresent till det jag redan fått av familjen

Björn Hellbergs senaste alster i Wallserien signerad

Björn Hellbergs senaste alster i Wallserien signerad

2016-08-27_15 100-åringar

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *