Dag 16 – Downtown LA

tisdag 30 augusti 2016, Los Angeles, United States

Los Angeles City Hall

Los Angeles City Hall

Efter en skön natt på Best Western Royal Palace så står Downtown på programmet. En bilfärd som startar 09.45 på ca två mil i ganska tät trafik och vi är framme en halvtimma senare. Nu är det parkering som ska hittas och som alltid i Los Angeles är det inga problem att hitta en ”Public Park” i staden (landet) som är uppbyggd på att alla kör bil. Vi kliver ut i värmen och fuktigheten, termometern visa 91F vilket motsvarar 32,8 grader Celsius samtidigt som det är hög luftfuktighet. Solen strålar på och det är skönt. Första målet är att kolla in Union Station som slog upp sina portar 1939. Det är en imponerande byggnad men det är inte så stor aktivitet. Därefter knallar vi vars över gatan till El Pueblo de Los Angeles Historical Monument som är en av de äldsta platserna som finns i Los Angeles från slutet på 1700-talet. Nästa mål är Los Angeles City Hall och det är en mäktig byggnad som är vår motsvarighet till stadshuset. Grand Central Market är sista planerade stoppet men det är en riktig besvikelse då det är stängt. Snöpligt knallar vi vidare. Kl. 13:25 är vi tillbaka på hotellet, dricker lite kaffe och vilar innan det är dags att ta bilen till Santa Monica Beach en sista gång på denna resa.

Sista kvällen i Los Angeles och naturligtvis är det Santa Monica Pier med omnejd som gäller. Vi går pieren ut på norra sidan, kollar in de som söker lyckan med sina fiskespön och en av dem får napp men det är nog dagens minsta firre, på sin höjd sju centimeter. Fiskaren låter fisken sitta kvar och kastar ut igen men hur hans fiskelycka slutar går vi miste om. Tillbakavägen in mot land är det södra delen av Pieren som gäller och jänkarna har allt, till och med ett litet nöjesfält på Pieren. Södra sidan av Santa Monica Beach sträcker sig så långt ögat når och vid en kontroll sträcker sig stranden flera miles söderut. Böda Camping! Släng er i väggen :).

Efter detta beger vi oss upp i kvarten för ytterligare lite fönstershopping som avslutas med en riktigt god middag på Cheesecake Factory. Kvällen till ära beställer vi in lite dricka som starter och när vi beställer mat är valet enkelt, oxfilé är det som gäller för mig och Christina och den smakar helt underbart den sista kvällen i Los Angeles. Michael och Kevin väljer ett annat alternativ.

En kort bilresa till hotellet väntar men den tar en evinnerlig tid. Vi kör Santa Monica Boulevard för att svänga in på Sepulveda Boulevard och jag är lika förvånad varje gång hur dem synkat trafikljusen. I princip varje korsning har trafikljus och när vi får grönt är det rött i alla framförvarande trafikljus i cirka 25 sekunder, därefter tar det ytterligare 15-20 sekunder innan det börjar rulla framåt. Borde det inte vara bättre att börja med grönt först på gatan och därefter byta till grönt bakåt? Det hade i alla fall blivet ett bättre flyt.

Åter till hotellet är det dags att kora ”Resans skitgubbe”. Vi spelar ett flertal partier, tömmer de öl- och ciderflaskor som finns kvar samt den lilla skvätt whiskey som finns kvar. Vem som blev ”Resans skitgubbe” låter vi vara en väl bevarad hemlighet.

Resväskor packas med alla kläder och mer därtill packas ner och jag kan lova att vissa resväskor är mer än fullproppade.

I morgon är det LAX som gäller.

Christina vid Los Angeles första brandstation

Christina vid Los Angeles första brandstation

2016-08-30_02 Hästdragen brandvagn från 1800-talet

En del av Santa Monicsa Beach

En del av Santa Monicsa Beach

Ännu mer av Santa Monica Beach

Ännu mer av Santa Monica Beach

Tack LA för denna gång

Tack LA för denna gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *