Leksand Tifo Crew

2016-09-22

2016-09-22-premiartifoSHL-premiären avklarad och Djurgården vinner med 2-5 i Tegera Arena. Leksand är som nykomling med begränsad ekonomi och dessutom en liten ort tippade i botten av alla experter och av alla andra. Jag tror också att vi kommer att husera i de nedre regionerna av tabellen men skam den som ger sig. Vi kliver in i SHL med SHL:s minsta spelarbudget och som jag påpekat tidigare är det mycket märkligt att nykomlingen ska betala 6 mille av SHL-stödet till det lag som åker ner i HockeyAllsvenskan samtidigt som övriga SHL-lag behåller hela sin andel i SHL-stöd. Visst vi fick samma fallskärm förra året från Malmö men Malmö var lika missgynnade då. Urbota idiotiskt är systemet.

Premiären mot storstadslaget Djurgården är avklarad och jag tycker trotts allt att vi gör en helt okej premiär då vi har det klart minst rutinerade laget i hela SHL. Det är fem minuter i andra perioden som förstör hela kvällen men i övrigt finns en del att glädjas åt. Fredrik Forsberg skickar in sitt första SHL-mål i PowerPlay och Jesper Ollas får sätta sitt första mål i återkomsten till Leksand. Vi står upp bra men Djurgården vinner trotts allt helt rättvist.

En match som vi vinner med råge är TIFO bakom gästande mål och förmodligen inte bara i denna match. En gigantisk banderoll med textv:s tabell från november 2015 när vi ligger sist i HockeyAllsvenskan. Bara det är värt en applåd men än med komiskt är att plats 8 innehåller 4 st **** vilket ”kan” symbolisera MORA. För den uppmärksamma finns en text längst ner på tifot ”Mirakel följer”. Helt underbart!

I morgon lördag är nästa match och en otroligt viktig match då vi åker ner till Sveriges trädgård Blekinge för match mot Karlskrona. Vi går naturligtvis för vinst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *