Bottenmötet avklarat

2016-09-24

Vår bortaturné startar i Karlskrona i tillbyggda ABB Arena. En arena som inte är stor men som efter tillbyggnad och upprustning klarar kraven för spel i SHL. Inte en av de bättre arenorna jag vart i men ändå en SHL-arena.

Vi förlorar med 3-1 trotts en hyfsad insats men tycker trotts allt att vi gör en bättre insats i premiären mot Djurgården. Vi vinner skotten på mål med 19-28 och även skotten utanför mål med 5-11 men i ärlighetens namn inte de vassaste skotten. Vi skapar en hel del bra chanser men det räcker inte riktigt det gäller att få pucken över linjen mellan stolparna.

Men vi backar lite, ABB Arena sätter nytt publikrekord med 5 050 åskådare och i ärlighetens namn är det inte så konstigt, vi Leksingar gör det möjligt att sätta publikrekord då vi finns överallt. Bortasektionen är fullproppad med vita tröjor och runt på sittplats fylls det upp med vita tröjor och de som inte har en vit tröja på sig stoltserar med en keps, en halsduk eller något annat Blå/Vitt. En underbar syn.

2016-09-24-khk-lif-omg-1Första perioden är ganska jämn men Karlskrona är de som skapar de vassaste chanserna men dessa är mycket tack var våra utvisningar.

Andra perioden satsade Karlskrona på lite högre tempo men skapade i ärlighetens namn inte så mycket men gör två mål vilket är det viktigaste i hockey. Vi vinner skotten med klara 4-10 man som sagt, puckuslingen ska över den röda linjen. Första målet för Karlskrona sätts av förra Leksandsspelaren Mattias Guter. Lite motigt kan tyckas. 2-0 kommer på ett konstigt sätt knappa fyra minuter före paus då Cruseman avlossar ett handledsskott mot Atte Engren. Atte försöker rädda som en målvakt ska men pucken går under armen och via utrustningen in i mål lite snöpligt då pucken skulle gått klart utanför. Vi vinner skotten med klara 4-10 men i ärlighetens namn är flertalet av skotten ganska tama. Vi har chanser men det gäller att sätta dem också.

2016-09-24-slut-3-1Tredje perioden kommer att avgöras när Alexande Deilert skickar i 3-0 vilket återigen är snöpligt då en förre detta Leksandsspelare gör mål och tillställningen känns över. Janós Hári putsar till siffrorna med dryga minuten kvar men vi är inte nära att kvittera. Atte Engren lämnar kassen men vi skapar inget som resulterar i mål det är snarare Karlskrona som är närmare 4-1.

Inledningen på SHL har inneburit två förluster och vi parkerar på 12:e plats. Positivt från dagens match är att Joe Piskula gör en homogen förstamatch i den vita tröjan. Joe kommer med all säkerhet att tillföra mycket.

2016-09-24-khk-lif

 

 

 

 

 

 

2016-09-24-lif-spelarbussNu tar vi bussen upp till Växjö för nästa match vilket lär vara en betydligt tuffare tillställning än den i ABB Arena och därefter väntar Luleå uppe i norr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *