Backbesättningen?

2016-09-28

Hur tänkte Karlberg & Co i sportrådet när backbesättningen tillsattes? Ben Youds och Markus Lauridsen är ett bra backpar, Joe Piskula och Alexander Ytterell kommer att bli bra när Piskula fått några matcher i sig men sedan är det klent. Har sett en match på TV, hemma mot Djurgården och två matcher live, Karlskrona och Växjö borta och vi har två backpar som gör sitt, speciellt Youds och Lauridsen. Resterande backar måste växa in i SHL-kostymen, visst Patrik Norén och Daniel Bertov värvades med sikte inställt på spel i HockeyAllsvenskan, Olle Alsing är en framtida back och dessa tre kommer säkert att växts in ju längre serien pågår. Samma sak med Matias Lassen och junioren Sebastian Björnstad men en spelare som Nichlas Thorp är svårare att förstå. Nichlas Thorp har trotts allt 357 SHL-matcher med sig in i årets säsong men har på de tre inledande matcherna sett riktigt virrig ut. Senast igår mot Växjö går han bort sig tre gånger i samma byte och dessutom i samma sarghörn vilket resulterar i ett baklängesmål. Med sin rutin från SHL borde han varit en bra backpartner för de unga lovande men ack så fel. Förstår inte värvningen från början och än mindre nu, det hade varit bättre att satsa dessa pengar på något annat eller bara spara dessa.

Målvaktssidan har däremot sett bra ut och dessa två herrar kommer att rädda poäng åt oss.

Forwardsmässigt är det lite blandat. Jesper Ollas har tillsammans med Fredrik Forsberg och Eric Castonguay sett helt okej ut. De andra har mer att visa och förhoppningsvis kommer det ju fler omgångar som spelas. En som inte tillfört mycket än är Sondre Olden men han kanske kommer men det känns inte så förtroendeingivande ut.

I morgon är det bortamöte med Luleå och det lär bli tufft att ta poäng då Luleå är bra men på lördag kommer första segern (hoppas jag) hemma mot Örebro.

Gårdagens match är inte mycket att säga om vad gäller resultatet men tycker ändå att det var ett fall framåt mot ett Växjö som är bra, riktigt bra.

Johan Markusson hedras med hissad tröja 1 oktober 2016. STORT

Johan Markusson hedras med hissad tröja 1 oktober 2016. STORT

På lördag kommer Johan Markusson hedras med gissning av sin tröja i Vida Arena – STORT Johan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *