Dessa yrkesförare

2016-10-01

2016-09-01-bianchi-oltre-xr1_03Michael har köpt ny cykel och den levererades när vi var i USA. En riktigt snygg cykel är Bianchi Oltre XR1. Lite avundsjuk är jag allt.

Vad har dagens busschaufförer för utbildning?

Men innan dessa usla busschaufförer så sammanparat jag september som en bra månad. Fick ihop 487,3 km på Kalmars vägar fördelade på 13 turer. Tog in nästan 160 km på mitt årsmål och nu är jag ”bara” 3,5% efter vilket känns bra. Tyvärr blev det bara en cykling med jobbet men den var å andra sidan riktigt bra. drygt 50 km i bra tempo, skönt med starka arbetskamrater.

2016-10-01-cykeldagbok-september

 

26 september cyklade jag förmodligen årets sista runda ut på Kalmars vägar men det klart, med lite tur så kan det bli någon ytterligare men det är ren bonus.

Nu till bedrövliga busschaufförer. Måndagen den 26 september cyklade jag tillsammans med Michael och Isabell på Nybrovägen i Smedby österut mot Kalmar. Vi håller ca. 35-38 km/h i lätt medvind och cyklar intill höger kant när Er KLT-buss linje 131 kör om oss. Han kan omöjligt ha missat oss. På busshållplatsen efter avfarten till Ljungbyholms stannar bussen för att släppa av passagerare. Vi cyklar ifatt bussen som står på busshållplatsen, vi trampar på i vårt tempo och när jag är i höjd vänster framhjul på bussen börjar han blinka och gasar på samt svänger ut mot körbanan. Jag vet att bussar har förkörsrätt när det är hastighet 50 km/h men det är inte förkörsrätt för buss när fordon (cykel är oxå ett fordon) passerat mer än halva bussen. Som tur är hinner jag väja till vänster samtidigt som jag blir rädd, visslar och skriker till. Michael och Isabell hinner också väja. Chauffören kör om oss och signalerar och ca. 100 meter längre fram stannar han mitt i vägen. Helt obegripligt och provocerande. I ren ilska (rädsla) cyklar vi förbi bussen på vägrenen och cyklar därefter längre ut i vägbanan, kanske inte så smart men lite skärrad är inte tanken riktigt med. Denna gång gick det bra men dessa busschaufförer i Kalmar? Busschaufförer i Kalmar är ett kapitel för sig, dem tar för givet att alltid ha förkörsrätt ut från busshållplatserna men icke, dem har bara förkörsrätt på 50-väg eller vägar med lägre hastighetsbegränsning.

26 september slog jag till med en kanontid på Brunnslättslättsracet, 1:a i tabellen med 26 sek.

Bianchi Oltre XR1

Bianchi Oltre XR1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *