Hockeystaden Malmö?

2016-10-04

Ytterligare tre matcher spelade och äntligen har vi inte en nolla i poängkolumnen.

Förlust borta mot Luleå med klara 5-1 och det är inget att säga om det, Luleå var riktigt bra.

Vi har även hunnit med att förlora borta mot Malmö med samma siffror men Malmö var inte alls lika bra som Luleå men däremot ruggigt bra i Power Play. Malmö visar att ett bra PP är ett bra vapen för att bärga segern och gör mål i två PP vilket är 100%. Utöver dessa två mål gör dem tre till men 2 av dessa är lite flyt då pucken studsar rätt för Malmö vilket brukar vara signifikativt för ett topplag. Malmö vinner skotten med 25-20 och matchen rättvist men det finns trotts allt hopp om framtiden. Olle Alsing satte för övrigt Leksands mål i matchminut 59. Noterbart är att det bara är 6 995 åskådare i Malmö. Bedrövligt att en stad i Malmös storlek inte kan fylla sin fina arena, hemma i Tegera har vi haft en fullsatt match och på två matcher 13 524 åskådare vilket ger ett snitt på 6 762. Betänk att Leksands kommuns invånare är ca 5% av Malmö kommuns invånarantal.

Däremellan dessa två bortmatcher så kniper vi en poäng hemma i Tegera mot ett ganska blekt Örebro. Jag såg bara lite sporadiskt av matchen men det jag såg så var vi minst lika bra som Örebro. Två mål i PP är bra men vi klarar inte riktigt av att täppa till och ger Örebro chansen att komma in i matchen. Trotts ledning med 2-0 så är det som förgjort, Örebro kvitterar i inledningen på tredje akten. Marcus Lauridsen har en klockren i stolpen med dryga fem minuter kvar och vi är riktigt nära segern. Utöver Lauridsens stolpträff har även Johan Olofsson en puck i ramen men det är som förgjort. Örebro avgör 1:52 in i sudden men ett lite snöpligt mål. Denna match skulle vi vunnit men det är som förgjort men skam den som ger sig.

Nu väntar Linköping borta i morgon torsdag och därefter en veckas speluppehåll innan det är dags för Brynäs borta nästa torsdag. Ett klassiskt derby som säkert båda lagen ser fram emot.

Noterbart är att vi har ätt olika målskyttar. Bra att sprida ut målskyttet men det är alltid bra att ha några notoriska målskyttar i ett lag.

Nichlas Torp stängs av tre matcher för knätacklingen mot Fredrik Händemark

disiplinarende-beslut-stor

Leksandspelaren Nichlas Torp fälls för knätackling i gårdagens match mellan Malmö och Leksand, han kommer att bli avstängd och tilldelas även böter. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2016/2017.

I slutet av andra perioden åker Leksandspelaren Nichlas Torp ner i anfallszon med fart. Han förflyttar tyngdpunkten åt höger och sätter ut höger ben som träffar Malmöspelaren Fredrik Händemark på knä/ben. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Nichlas Torp.

Nyckelfaktorer:

  • Tacklingen utförs med fart.
  • Förseelsen innebär typiskt sätt stor skaderisk.

Avstängning:

  • 3 matcher

Böter:

  • 13 000 kronor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *