El Clásico On Ice = 635 dagars förbannelse

2016-10-14

Igår kom säsongens första trea och den kom borta mot Brynäs. Segersötman skrevs till 1-3 efter att vi vänt ett underläge efter två perioder med tre härliga nätrassel i sista aktern. Och vilken vändning sen. I andra utgick Ollas och Packman, Ollas med en blödning i foten och Packman med en lite allvarligare skada.

Men vi backar lite. Ett Gävle-Dala derby är lite som El Clásico i LaLiga, det är lite mer som står på spel. Det kanske till och med är så att det är viktigare för Brynäs då detta är enda riktiga derbykänslan, vi däremot har ju kanske ett större derby mot Mora rent känslomässigt och ett derby mot Färjestad går inte av för hackor.

Brynässpelarna var kanske lite tagna på sängen med fullsatta läktare vilket inte tillhör vanligheterna, senast det var lapp på luckan var mot Djurgården den 20 februari tidigare i år och det var enda gången den säsongen och dessförinnan var det två lappar säsongen 2014/15 när vi senast gästade Gaverinken den 29 nov 2014 och 20 feb 2015. Lite som Martin Jönslars sa ”Brynäs är ju inte så vana att spela för publik”. Kan det vara så att publiken gäckade Brynässpelarna?

 

Gavlerinken med hemmastå och bortastå bredvid varandra. Hur tänkte dem?

Gavlerinken med hemmastå och bortastå bredvid varandra. Hur tänkte dem?

 

Tyck på läktarna var det med inte som det borde kunna vara då de båda klackarna är placerade intill varandra (till höger på arenabilden). Hur tänkte dem egentligen när dem renoverade arenan? Riktigt tankefel och dessutom hemmastå baken egna målet i två perioder.

 

 

 

Åter till matchen och dess resultat. Vi gör en helt oken förstaperiod, en något blekare andraperiod och en bra sistaperiod som gav lite av en flashback till den 1 april tidigare i år. Vi vinner med 1-3 och även skotten i alla tre perioderna, 10-11, 8-9, 8-11 = 26-31. Det finns belackare som är av annan åsikt och tycker Brynäs skulle vunnit men äntligen en seger i SHL, 635 dagars förbannelse är över. SKÖNT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *