Dag 01 – New York

onsdag 19 oktober 2016, New York, United States

001-welcome-to-americaDå var vi iväg på årets A-klubbenresa. Vi samlas på tre olika flygplatser för avresa mot Arlanda. Tre reser från Landvetter, åtta från Ronneby och elva från Kalmar. Researangören Christer Kraft med sitt företag Extrakraft flög upp redan på tisdagskvällen för att säkra att han var med på atlantflyget. Allt med tanke på hur det gick förra året till London då allt och lite till som kunde gick fel. Vi från Kalmar är lite sena men bara ca. 25 minuter men det är att ta sikte på gaten per omgående. I år kommer alla dock med på flighten till Newark. Allt går bra men rackare vad det var turbulent vissa stunder, till och med kabinpersonalen spände fast sig med säkerhetsbälten vissa stunder och det tillhör inte vanligheten på de flygningar jag gjort.

Vi landar enligt tidtabell lite innan kl. 15 men som alltid så tar det en evinnerlig tid att komma in i landet USA. Efter alla kontroller sitter vi på transferbussen till hotellet och naturligtvis är det mitt i rusningstrafiken. Vi checkar inte in förrän kl. 18:35 lokal tid.

Vi har återsamling kl. 20:30 för gemensam middag och vi passar på att ta en promenad till USS Intrepid och även via Times Square.

Kvällen avslutas med en fantastisk middag på en Brasiliansk restaurang.

Trötta efter en lång resdag kryper jag ner i bingen 22:10 lokal tid.

002-pier-88

Pier 88

USS Intrepid

USS Intrepid

Times Square

Times Square

Blomsterland på Manhattan

Blomsterland på Manhattan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *