Dag 03 – Sightseeing och Game Day

fredag 21 oktober 2016, New York, United States

Tidig väckning då dagen till ära erbjuder en sightseeing med buss på Manhattan. Bussen avgår från hotellet kl. 08:30 och dessförinnan ska frukost intas.

Strawberry Fields

Strawberry Fields

Bussturen startar på 10 Ave. 49th Street och det hämtas upp andra resenärer på två hotell efter oss. Vi åker västra Manhattan upp och guiden visar sig vara bra, riktigt bra. Inte många tysta minuter. Första stopp är vid Dakota Building. Det var här som John Lennon bodde och även mördades. Vi kliver av bussen för att ta en kort titt på Strawberry Fields som är minnesplats för Lennon, tyvärr regnar det ganska kraftigt så det blir en mycket kort titt för min del. Vi åker vidare upp mot Harlem och tar östra Manhattan söderut på 5th Ave. Vi får en riktigt bra genomgång av Manhattan och även en historielektion.

Chelsea Market

Chelsea Market

Nästa stopp är vid Chelsea Market som är en matmarknad. Mycket trevligt och det skyltas med Halloween i hela gallerian. Vi har en halvtimma på oss och därefter är det World Trade Center som är nästa stopp. Regnet fortsätter och det regnar än mer än tidigare. Stoppet vid WTC är på 20 minuter men det är i princip hopplöst att vara utomhus i regnet utan paraply. Resan norrut upp mot hotellet tar en evinnerlig tid då det är mycket trafik, verkar som alla med bil kör i regnvädret.

Vi tar en pizzaslice innan vi åter är på hotellet 14.20. Återsamling i hotellets bra kl. 15:00 för utdelning av biljetter till hockey resp. musical. Vi som ska på hockey och se New York Islanders vs. Arizona Coyotes beger oss mot tunnelbanan för en tågtur till Brooklyn och Barclays Center. Vädret är med oss och solen stråla på utmärkt sätt. Framme vid arenan tar vi ett stopp på den lokala Inslanders-pubben och det är mycket fans på plats. Hög stämning.

New York Islanders hemmaarena Barclays Center

New York Islanders hemmaarena Barclays Center

Vi entrar arenan 18:30 och hinner se lite av uppvärmningen. Barclays Center är en fantastisk arena som stod klar 2012 och kostade ca. 1 Miljard dollar att bygga. Matchstart några minuter efter kl. 19.00 men innan dess är det Nationalsång som gäller. Första perioden är ganska händelserik, Islanders tar ledningen med 2-0 men Arizona kvitterar per omgående. tre av målen kommer på mindre än en minut. Andra perioden går klart till Islanders medan tredje är mer jämn. I slutet på matchen får Arizona chansen i power play att ta ledningen men det är Islanders som sätter sitt tredje mål i denna spelform. Arizona tar ut målvakten för att få till en kvittering men det misslyckas och Islanders avgår med segern.

Powerbreak i NHL är en häftig upplevelse då 10 personer på skridskor skrinnar in med var sin snöraka på ca. en meters bredd och dem hinner skrapa hela isen på dessa 30 sekunder. Någort som SHL borde ta efter. Tycker även att SHL borde återinföra Svenska Nationalsången innan matcherna.

NHL-hockey var en riktigt trevlig upplevelse och vilken arena! Helt fantastisk.

Tunnelbana åter till hotellet och trött kryper jag ner i bingen 23:05.

God Natt!

Barclays Center

Barclays Center

Barclays Center

Barclays Center

Nationalsång innan matchstart

Nationalsång innan matchstart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *