Dag 04 – Down Town

lördag 22 oktober 2016, New York, United States

High Line

High Line

Regnet är morgonens välkomnande och det ser onekligen grått ut. En morgonpromenad i Midtown och paraplyet saknas. Frukost på Starbucks och vi torkar till lite. Tillbaka på hotellet blir det till att ta på en tröja till då det är kallt, endast 8 C.

 

Vi tar återigen sikte på Hudson River, går förbi USS Iowa och vidare net mot de  gula taxibåtarna. Lite svårt att hitta rätt och jag tar upp kartan och det tar ca. 15 sekiner innan en hjälpsam kvinna förklarar hur vi ska gå. Vi är framme vid 10.20 och vilken nitlott, nästa tur går inte förrän 11.30.

Vad göra? Vänta i taxihallen eller ut i regnet? Vi tar regnalternativet på HighLine och går söderut. Det blåser på en hel den och efter att vi lämnat HighLine på 14th St så är det gott att värma oss med en kopp kaffe. Regnet fortsätter så det får bli taxi ner till Battery Park för en titt på Frihetsgudinnan.

Är jag på Manhattan så är det klart att jag ska kolla till Wall Street, Egentligen inget speciellt men ett måste. Därefter tar vi sikte på Brooklyn och detta är en promenad på Brooklyn Bridge. Lunch på en pizzeria och därefter fotografering. Lite kylslagna får det bli en tur med tunnelbanan till Manhattan och Rockerfeller Center.

Tillbaka på hotellet stärker vi oss med lite dricka tillsammans med Christian och Mattias.

19.00 lämnar vi hotellet och det är dags för kvällens middag. Heartland Brewery i Empire State Building på Manhattan har äran att servera oss men innan vi är framme hinner vi med ett stopp på NHL-butiken. Några shoppar lite. 20.20 är vi framme på restaurangen, kort väntan innan vi får bordet. Vi beställer in dricka och det är lite blandat som gäller, själv tar jag chansen att beställa in en bricka med 6 mindre glas innehållande Heartland Brewerys nu gällande ölsorter. Det börjar bra, riktigt gott men den sista är inte en favorit för min del, liknar en Guinnes i smaken. Vi beställer in lite olika förrätter och även vad vi ska äta. Lite märkligt att förrätt och huvudrätt serveras i princip samtidigt men det är en härlig smakupplevelse. Bästa middagen på resan för min del.

Efter middagen är det några som ska gå vidare själv är jag nöjd och beger mig hem till hotellet.

High Line

High Line

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan

Wall Street

Wall Street

George Washington

George Washington

Brooklyn Bridge och Manhattan Skyline

Brooklyn Bridge och Manhattan Skyline

Christian Kjellsson mönstar på...

Christian Kjellsson mönstar på…

Crosbys tröja kostade mest i butiken 400$

Crosbys tröja kostade mest i butiken 400$

Filip Forsbergs kostade lite mindre, 225$ men tillhörde de dyrare.

Filip Forsbergs kostade lite mindre, 225$ men tillhörde de dyrare.

H&M ser ut som en riktigt fin och dyr butik på Manhattan. Här har de svenska HM-butikerna lite att lära

H&M ser ut som en riktigt fin och dyr butik på Manhattan. Här har de svenska HM-butikerna lite att lära

Kvällens middagsställe

Kvällens middagsställe

Riktigt gott!

Ölplatta med 6 olika sorters öl.

Riktigt gott!

Riktigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *