Dag 05 – FN-Huset

23 oktober 2016, New York, United States

United Nations Plaza

United Nations Plaza

Efter utcheckning från hotellet tar vi sikte på Central Park, vi har ju inte avresa från hotellet på några timmar. 14:00 ska bussen avgå mot Newark Airport. På väg till Central Park passerar vi Trump Tower och det är en rejäl byggnad. Vi snuddar bara vid Central Park och tar istället Applehuset vilket lär vara världens största.

 

Nästa anhalt är FN-huset men innan dess hinner vi med en snabb frukost innan vi är framme. Efter registrering för besökare passerar vi säkerhetskontrollen och knallar runt på entréplan, tyvärr är det inga guidade turer på söndagar men det är ändå kul att ha varit inne i huset.

Benny blir lite sugen på att se Manhattan från högre höjder och nästa anhalt är Empire State Building. Väl framme frågar jag en vakt hur lång kötiden är och får till svara tt det är ca. 90 minuters kö vilket innebär att Benny får åka tillbaka till New York en annan gång för att kolla på utsikten.

Alla är samlade på hotellet om än några som kommer sent med taxi. Vi lämnar Skyline Hotel kl. 14.00 med bussen som tar oss till flygplatsen. Incheckning går bra men säkerhetskontrollen tar desto längre tid, allt ska kollas, skor i låda, väskor ska genomsökas, manuell visitering, kontroll av narkotika mm. En snabbtur i en mycket liten taxfreebutik hinner vissa med innan gaten hägrar. Lite mat i magen hinner en del med, andra nöjer sim med lite dricka.

Flight SK904 går enligt tidtabell och vi lämnar Newark på utsatt tid. Efter dryga 90 minuter serveras maten, blir mätt men det är inte samma klass som på överresan. När vi närmar och Grönland blir det rejält turbulent och alla måste spana fast sig i stolarna.

Lite sömn är på sin plats nu innan landning på Arlanda.

Applehuset på Manhattan

Applehuset på Manhattan

FN-Huset

FN-Huset

FN-parken

FN-parken

Nonument vid FN-huset

Nonument vid FN-huset

FN-kongressen

FN-kongressen

Dag Hammarskiöld

Dag Hammarskiöld

Fredspistolen

Fredspistolen

Empire State Building

Empire State Building

Ford Mustang

Ford Mustang

Gitarrer i NHL-butiken

Gitarrer i NHL-butiken

SK904 mot Arlanda

SK904 mot Arlanda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *