Det vill sig inte

2016-11-10

Back to back mot Färjestad var det som gällde innan landslagsuppehållet. Vi gör två riktigt bra matcher mot Färjestad och skulle haft tre poäng med oss minst… vilket som borde varit sex poäng men det vill sig inte. Färjestad gör för lätta mål och det är förmodligen det som kännetecknar bra lag, vi får kämpa för varje puck som ska över linjen och detta kännetecknar mindre bra lag.

Nu har vi spelat 14 omgångar 25% av serien + en match och vi parkerar på sista plats med blott fem inspelade poäng vilket är lite för klent och inte alls i linje med min poängkalkylator. Vi borde spelat in 9 poäng hemma, tre var mot Djurgården i premiären, tre mot Örebro och tre mot Rögle samt en poäng borta mot Malmö (den tar vi borta nästa gång istället, eller helst alla tre). 10 poäng borde således funnits på kontot men vi har bara hälften vilket inte är okej. Djurgården hemma är inte så mycket att säga om, Djurgården var det bättre laget men mot Örebro skulle vi definitivt haft alla tre men vi slarvar bort det och förlorar två. Ledning med 2-0 och bra chanser att sätta dit trean men ger Örebro chansen att reducera. Ett stolpskott från att avgöra men Örebro kvitterar och tar bonuspoängen, motigt. Rögle hemma såg jag inte men jag har kollat på presskonferensen och även pratat med dem som sett matchen och det var mer en stöld av Rögle. Karlskrona borta var jag på plats och såg och det var två lag som uppträdde som två bottenlag, inte bra från något av lagen men Karlskrona gjorde mål på sina chanser vilket inte vi gjorde.  Malmö borta är inte mycket att säga om mer än att Malmö var det bättre laget. Vi vann helt rättvist borta mot Brynäs med 1-3 och borde vunnit borta mot Linköping men det grinade emot även i den matchen och det blir förlust med 2-1 och Linköping tar bonuspoängen. Summerar jag detta borde vi faktiskt haft kanske 10 poäng till på kontot och då hade det sett klart bättre ut med 15p i sista kolumnen. Då hade vi passerat Djurgården, Rögle och Örebro men nu är det inte så väl. Men det ser allt bättre ut i alla fall sett till hur vi spelart matcherna på slutet.

Ikväll är det match mot Brynäs hemma i Tegera och det är skönt att det rullar igång igen efter landslagsuppehållet. Alla spelare i truppen är tillgängliga.

Övrigt på spelarfronten är att William Wikman är utlånad nio dagar till Västerås samt att kontraktet med Tommi Paakkolanvaara är brutit. Lite turligt har Packman signat med Finska Ässät och vi slipper den lönekostnaden. Spännande att se om det kommer in något kvalitativt efter årsskiftet.

PS. Leksand förlorade med 0-1 i gårdagskvällens dammatch (SDHL) hemma mot Brynäs, hopas att det bara är dessa poäng vi ger bort till Gävle denna. J20 spelar hemma på lördag även dem mot Brynäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *