Det är i November det vänder

2016-11-17

Tabell med tre matcher spelade i november

Tabell med tre matcher spelade i november

November månad inleddes som  bekant med landslagsuppehåll och det kom kanske inte så speciellt lägligt med tanke på den fina avslutning som oktober bjöd på. Tänker då på ”Back to back” mot Färjestad 29 respektive 30 oktober. Förvisso blev det förlust i båda matcherna men spelet såg allt bättre ut.

För Leksands del är det nya tag som gäller och det är i ”November det vänder”. Detta återstår dock att se men med tre matcher spelade för alla lagen i november har vi både Karlskrona och Rögle efter oss. Fortsätt så. Fem matcher återstår i november och jag hoppas verkligen att vi bättrar på poängskörden.

 

November inleds med hemmaförlust mot Brynäs med 1-4 och det kanske inte är så mycket att orda om. Brynäs är riktigt bra i första perioden och leder helt rättvist, i andra ger Oskar Lang oss lite hopp men det varar inte perioden ut. I sista ökar Brynäs på till 1-4 och det är bara att gratulera Brynäs till segern.

Två dagar senare är det Luleå hemma som står för motståndet och för första gången i år får vi ihop alla tre perioderna. Oskar Lang fortsätter sin fina form och ger oss ledningen. En annan junior i Isac Skedung kliver in och stjäl showen för Oskar med sin två mål och segern är aldrig i fara. Slutresultatet skrivs till 4-0 och riktigt skönt att Atte Engren får bevisa vilken bra målvakt han är och att hålla nollan måste vara riktigt skönt.

I tisdagens drabbning är det inte mycket att säga om förlusten mot Linköping, 6-1 talar sitt tydliga språk. Hockey är mycket kamp och i tisdags vann Linköping denna klart. Första perioden är ändå ganska bra från vår sida. Vi tar oss ur egen som på ett bra sätt men lyckas inte att etablera anfallsspel speciellt länge. Janos Hari har en puck i undersidan på ribban innan Linköping tar ledningen. Skit också. Linköping har bra fart och spelar bra hockey men lite surt att två av inledningsmålen är rena skitmål då pucken studsar emot oss ordentligt. Atte Engren gör återigen en bra match och kan inte lastas för målen. Det som är tråkigast med matchen är att inte stad av Linköpings storlek inte kan mobilisera fler än 5 008 åskådare på matchen och än tråkigare är att dem redan i första perioden börjar sjunga att dem hatar Leksand. Det hör verkligen inte hemma inom idrotten. Älska ditt lag men hata inte motståndaren. Bedrövligt dåligt.

I helgen är det Back to Back mot Karlskrona. Hemma på fredagskvällen med retur i Karlskrona på lördagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *