Kvalfritt i November

2016-11-29

Novembertabellen 2016/17

Novembertabellen 2016/17

När alla lag har spelat åtta matcher i november ser novembertabellen riktigt trevlig ut och det är ju i november det vänder. Vi har spelat åtta matcher på 18 dagar vilket är tufft och vilken tur att det inte är fotbollsspelare… Nionde plats på åtta matcher i november är bra och i ärlighetens namn så borde vi haft tre poäng till som domarna Nord/Bjälkande stal för oss i hemmamatchen mot Karlskrona den svarta fredagen i omgång 18. Med dessa tre saknade poäng hade vi haft ytterligare tre poäng och då haft 14 inspelade i november vilket resulterat i en åttonde plats och sett till hela säsongen hade vi klättrat förbi Rögle och lämnat sistaplatsen. Men nu är det som det är och inget att göra åt mer än att ta igen dessa mot någon annan stackare.

Det spelas tre matcher ikväll och med rätt resultat så kan vi närma oss än mer lagen över oss på torsdag vilket hade vart härligt.

På torsdag går vi in i årets sista månad och under december är det också åtta matcher i spelschemat. Inledningen är otroligt viktig för oss som inleds med bortamatch mot Örebro på torsdag och därefter dubbelmöte mot Rögle som inleds med hemmamatch på söndag med retur två dagar senare.

Hur det går för de andra lagen spelar egentligen ingen roll bara det gynnar oss. Håller inte på något annat lag, BARA Leksand. I skrivande stund med en period spelad så leder Växjö med 2-0 mot Färjestad vilket är bra, Djurgården leder med 0-1 borta mot Luleå och det är egentligen inte bra men med tanke på Djurgårdens och Luleås november är det logiskt och kanske bra, det får framtiden utvisa. Malmö-HV står 1-1 och det spelar inte så stor roll hur det går då båda lagen har 39 poäng.

Faktum kommer att vara att vi kommer att spela direktkval i mars/april för att få spela SHL kommande säsong. Vi kan ta vilket lag som helst i HockeyAllsvenskan men inte Mora. Vi kommer att klara alla lag men inte Mora. Inte för att Mora är bra utan för att det kommer att handla om ”bäst i Siljan”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *