Kvällen då Leksand klättrar i tabellen

2016-12-04

Matchfakta Leksand_Rögle

                      Matchfakta Leksand_Rögle

Aktuell tabell SHL

                            Aktuell tabell SHL

Hemmamatch mot bottenkollegan Rögle och otroligt viktiga poäng på spel. Det finns något som heter 6-poängsmatch och om det finns 6 poäng att spela om så var denna match otroligt viktig att vinna. Rögle får en kanonstart med mål i inledningen på ett turligt sätt, David Åslin kastar in pucken framför mål och det tar på ett benskydd och in i mål. Tuff start men det är bättre att åka på ett baklängesmål i inledningen än i slutet, nu hade vi drygt 57 minuter att rätta till det hela. Martin Karlsson krigar in kvitteringen i andra och vi har bud på fler. Eric Castonguay ger oss ledningen i sista aktern och vi är skottvilliga denna afton och framförallt Alexander Ytterell som skjuter och skjuter, på mål, utanför mål och i ställningen men tillslut så ger det utdelning på ett dragskott som ökar på ledningen till 3-1. Jon Knuts sätter 4-1 men domarna ska videogranska och målet döms bort för att Jon stått i målgården vilket är ytterst tveksamt, hade aldrig blivit bortdömt i världens bästa liga NHL. Nerverna kommer in i matchens slutskede och Rögle kvitterar med 4:02 kvar efter en hel del slarv i försvarsspelet. Segern är till slut klar och tre poäng på kontot innebär att detta är ”Kvällen då Leksand klättrar i tabellen. Som helhet är segern helt i sin ordning. Vi vinner skotten klart med 40-26 och Rögle blockerar hela 19 skott.

Kollade på ”Så mycket bättre igår kväll” och blir glatt överraskad då kapellmästare Stefan Olsson bär t-shirten med Brock Montpetits mål som skickar oss till SHL. Härligt att se.

Så mycket bättre 3 december

Så mycket bättre 3 december

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *