Detta krävs för att slippa kvalspel

2016-12-18

Jul- och landslagsuppehåll (Channel One Cup) för våra vänner från södra Siljan med stjärnor på bröstet. Sverige är klara cupsegrare vilket är Grönborgs första turneringsseger med Tre Kronor. Kul!

Enligt min poängkalkylator från 20 september krävs mer än 49p (vilket Modo hade förra säsongen) och jag bedömde då att vi måste ha 64p för att ha två lag efter oss. Vår senaste säsong 2014/15 spelade vi in 57p vilket gav en 11:e och sedermera degradering. Så 64p kommer att behövas… eller? Då slipper vi kval!

Först tyckte jag upphållet kom lite olämpligt med tanke på vår fina form men efter lördagens förlustmatch mot Djurgården är det förmodligen välbehövligt. Vi är riktigt med nu, har spelat in oss i SHL-kostymen och hoppas bara att vi kan fortsätta den positiva attityden. Nästa match annandag jul hemma mot Luleå. Viktigt med en bra återstart.

Vi har 14 hemma- och 11 bortamatcher kvar vilket bör vara bra då vi har 1,25p/hemmamatch och 0,67p/bortamatch. Sett till alla 27 matcherna har vi 0,93p/match. Med den trenden borde vi få 50 poäng men det kommer inte att räcka för att slippa kvalspel även om vi har 19p mer än Karlskrona spelade in förra säsongen.

Viktigast är trotts allt att vi tar full pott hemma mot Örebro och Djurgården vilket skulle inbringa 6 poäng. Vi bör även ta alla poängen i ytterligare sex matcher. Lyckas vi ta full pott i nio av 14 hemmamatcher är det bra, riktigt bra. 27 poäng in på kontot, men 21 poäng skulle vara fint bara vi inte förlorar mot Örebro och Djurgården.

Vad gäller bortaspelet är det återigen viktigt att ta minst 2 poäng och helst alla tre mot Örebro, Djurgården och Rögle. 9 poäng vore en dröm men 6 poäng är helt klart realistiskt. Kan vi dessutom stjäla minst 4 poäng mot Färjestad och Luleå så bör det gå vägen. Med lite flyt hoppas jag på ytterligare 6 poäng och i en dröm så inbringar detta 40 poäng med det är föga troligt att vi stoltserar med 65 poäng efter omgång 52 den 9 mars. Lite mer realistiskt är att vi slutar på 33 inspelade poäng sista 25 matcherna vilket ger oss 58 poäng. Tufft men inte omöjligt. Viktigast är att vinna mot de andra lagen i bottenregionen och så lite flyt med resultatan så kan det gå vägen, dvs. att  ha två lag efter oss och slippa kvala. En utopi för alla experter men ack så underbart! Den enda experten som inte tippat oss i kval är Per Bjurman men så är han ju från Borlänge.

skarmavbild-2016-12-18-kl-12-02-44Vision 2019 är igång med insamlat vias Swish eller en Bg. inbetalning. I fredags hade insamlingen redan inbringat 418 416 kr och dessa pengar kommer med all säkerhet att hamna i Jax/Karlbergs plånbok som är till för förstärkningar. Hetast att komma in i januari är Mattias Ritola och det vore riktigt bra. Med två producerande kedjor ökar naturligtvis chanserna. Vad sägs om Jesper Ollas – Eric Castonguay – Johan Olofsson, Mattias Ritola – Martin Karlsson – Johan Porsberger? En bra tredjeligan skulle kunna vara Jon Knuts – Janos Hari – Oskar Lang och med Johan Forsberg – Martin Grönberg – Isac Skedung/Rickard Hugg/William Wikman i fjärdelinan. Lägg därtill en outsider i Fredrik Forsberg som är utlånad till Oskarshamn. Vad gäller backsidan så ser det allt bättre ut ju fler matcher som spelas men viktigt ar att Ben Youds och Joe Piskula får vara hela och friska. Alexander Ytterell, Markus Lauridsen, Daniel Bertov och Patrik Norén har höjt sig rejält på slutet. Olle Alsing blandar och ger en hel del men…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *