Trogen Publik

2017-01-07

Vilket lag är populärast? Detta kan naturligtvis utvärderas på olika sätt, medlemmar, publiksnitt och mycket annat. Ett bra sätt är att kolla hur högt publiksnittet är i förhållande till invånare i kommunen. Jag har kollat detta efter matcherna 7 januari 2017 och föga förvånande kommer Leksand i topp och detta relativt klart. Leksands snitt i denna uträkning är hela 39,08% och halveras publiksnittet så ligger Leksand etta i alla fall, förvånande? Än mer anmärkningsvärt är att om det bara skulle komma 25% på matcherna av gällande snitt är Leksand i alla fall i topp med 9,77% av kommuninvånarna. Visst, kanske är detta inte rätt men ändå ganska häpnadsväckande. Noterbart är att de fem sista platserna i SHL tar de fem största lagen (kommunerna) hand om och Djurgården förmår inte ens 1 % av kommunens invånare att gästa Globen eller Hovet, Frölunda har mer än dubbelt men ynka 1,67% är inte bra.

En annan noterbar förseelse är att Leksand har en arena som tar 7 650 åskådare (49,9% av kommunens invånare) och det placerar arenan på sjunde plats i arenakapacitet i SHL men kommunen är klart minst i SHL (näste minst är Ängelholm/Rögle med sina 40 732 kommuninvånare) och Sveriges 76:e kommun i Sverige . Noterbart är även att Leksand har haft ”lapp på luckan” vid tre hemmamatcher. Brynäs, Karlskrona har bara fyllt sin arena när Leksand gästat. Örebro har haft ”lapp på luckan” vid fyra tillfällen.

PS. Skön och viktig seger mot Malmö ikväll.

skarmavbild-2017-01-07-kl-21-20-51

skarmavbild-2017-01-07-kl-21-40-25

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *