Spretigt i SHL

2017-01-15

Leksands matcher mot lagen i SHL. Väldigt spretigt.

Leksands matcher mot lagen i SHL. Väldigt spretigt.

SHL är en intressant serie men SHL är spretigt. Varför ska det varar så svårt för seriemakarna att få till ett spelprogram där lagen spelat lika många matcher och dessa är fördelade jämt mot alla lagen. Efter lördagens matcher har de tre topplagen spelat 35 matcher samtidigt som Rögle som ligger sist i tabellen bara har spelat 33 matcher. Till råga på detta så är matcherna väldigt konstigt fördelade mellan lagen, Leksand har till exempel spelat färdigt mot Malmö men bara mött HV en gång.

Tittar jag vidare så har sju av lagen spelat 18 hemmamatcher medan Leksand bara spelat 15 hemmamatcher och vid samma titt men på på bortamatcherna har Leksand spelat hela 19 st vilket är flest av alla. Kul att toppa något i tabellen. Leksand har således 11 hemmamatcher kvar men bara 7 bortamatcher. Detta kan naturligtvis vara en klar fördel inför slutspurten i SHL då Leksand tar klart fler poäng hemma i Tegera än när vi lämnar Dalarna. på 15 hemmamatcher har 21 poäng spelats in mot bara 12 på bortaplan.

På första 15 matcherna vann Leksand 1 match vilket inte är oken men på de senaste 19 matcherna har det blivit 9 vinster. Hur som helst så kommer set som alltid att vara viktigt att ta segrar mot de andra lagen i botten och det har vi inte riktigt klarat av. Leksand har förlorat samtliga 3 matcherna mot Örebro och båda mot Djurgården, mot Rögle har det blivit 2 vinster och 1 förlust.

Gårdagens svåra bortamatch mot Växjö startade på bästa tänkbara sätt när Johan Olofsson satte 0-1 redan efter 8 sekunder vilket är tredje snabbast i SHL genom tiderna men vad hjälpte det då Växjö kvitterade per omgående. Växjö visade att dem är en kandidat att utmana Frölunda om seriesegern då åttonde raka segern i SHL kom på lördagskvällen och tillika nytt klubbrekord. Leksand spelar stundom ganska bra men det håller inte att slarva och göra misstag i uppspelen i egen zon. Både 2-1 och 3-1 föregås av bjudningar och 4-1 sitter i tom bur även det efter slarv och det håller naturligtvis inte att slarva med uppspelen. I HockeyAllsvenskan går det att reparera men i SHL straffas det direkt. Men vi ska inte vara allt för ledsna att förlora mot Växjö, det är mot kollegorna i de nedre regionerna vi ska vinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *