Ritola klar

2017-01-18

Jag skrev i måndags att Mattias Ritola ska presenteras kl.15:00 som klar för Leksand men det stämde inte riktigt, det tog ytterligare två dagar men vad gör det. Kontraktet ska skrivas på först i nästa vecka. Christer Sik förnekar det hela men Leksand brukar inte delge något förrän allt är klart.

Mattias Ritola lämnade Leksand när det stod klart att Leksand trillade ur SHL 2015. Förra säsongen spelade Mattias Ritola i Skellefteå och sedermera även VM. Denna säsong har Mattias representerat schweiziska Fribourg-Gottéron. Under året i Skellefteå blev det 9 mål och 23 assist på 33 matcher och i Fribourg-Gottéron har det blivit 4 mål och 13 kass på 27 matcher.

Mattias Ritola är en klassvärvning som förhoppningsvis kommer att lyfta andra i laget och våra backar lär säkert öka på sin poängskörd, tänker på framförallt Ben Youds.

Mattias har en gedigen meritlista trotts sina blott 29 år och har förhoppningsvis massor att ge. Lite statistik över vad Mattias presterat.

Skärmavbild 2017-01-18 kl. 19.11.16

 

 

 

 

Daniel Sondell (back) EC Salzburg och Patrik Zackrisson (forward) HC Lugano är två andra spelare som ligger i pipen för spel i Leksand. Två veckor kvar att leta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *