Tillskott 2017/18

Perra ord efter förlustmatchen mot Djurgården i lördags, tror han var lite upprörd för en gångs skull.
”Starkt jobbat å oss att kunna gå upp till 3-3” fortsätter därefter med ”Jag beskyller inte domarna på isen för det här. För det är di herrar som sitter nånstans, vart de nu sitter, deras bedömning på folk vid målgården den é långt ifrån rättvis”
Förstår Perra fullt ut vad han syftar på och det är säkert fler som har minnet kvar när Leksands mål döms bort för att Jon Knuts ”stört” målvakten. Händelsen mot Djurgården i lördags är mycket mer att störa målvakten och ganska tydligt att Djurgårdsspelaren är med ena skridskon i målgården vilket Jon Knuts var långt ifrån. Domarbedömningar och situationsrummet är inte med de små lagen vilket är ganska tydligt men vi ger oss inte.
Efter att ha hört Christer Lärkings kommentar är det än mer enerverande.

Viktigt att klara kontraktet vilket skulle ge ett klart bättre utgångsläge inför kommande säsong då Ligastödet kommande säsong 2017/18 kommer att ligga på 42 Mkr vilket är cirka 14 Mkr mer än mot denna säsong och för Leksands del skulle det ge ca. 20 Mkr mer. Allt kanske inte kommer in i spelarbudgeten men det ger helt klart bättre förutsättningar.

Hur ser det ut truppen då? Mattias Ritola har kommit in som en klar förstärkning, kanske bästa värvningen i SHL denna säsong. Leksand har sex backar och fem forwards med utgående kontrakt. Bägge målvakter har kontrakt över kommande säsong vilket känns bra, det är bara två backar som har kontrakt över nästa säsong och på forwardssidan är det åtta spelare med kontrakt varav Jesper Ollas och Mattias Ritola sitter på längre kontrakt. Jesper Ollas har kontrakt till säsongen 2018/19 och Mattias Ritola har till säsongen 2020/21.

Vad bäver det fyllas på med?
2-3 backar som går in i de två första backparen
3-4 forwards
Två som går in i förstalinan tillsammans med Johan Olofsson
En som går in i andralinan tillsammans med Johan Porsberger och Eric Castonguay
En som går in i tredjeligan med Eric Castonguay och Jesper Ollas
Skulle 5-7 bra spelare komma in så ser det riktigt bra ut. Viktigt att förlänga med Johan Porsberger och Johan Olofsson. Jon Knuts, Oskar Lang och Martin Karlsson är spelare som bör få sina kontrakt förlängda. På backsidan är det av yttersta vikt att förlänga med Ben Youds och Joe Piskula. Detta skulle ge en trupp på 21-23 spelare. Lägg därtill de unga lovande spelarna Rickard Hugg, Isak Skedung, Fredrik Forsberg och William Wikman har stor utvecklingspotential.
Frågan är om pengarna räcker till detta men inte omöjligt och då skulle det se riktigt bra ut.
Men… Förutsättningen är att SHL-kontraktet säkras.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *