Första perioden viktig

2017-01-28

David Petrasek får sin tröja hissad i Kinnarps Arena

Leksand gästade Kinnarps Arena i första matchen i Back to Back. Tillställningen började men tröjhissning av David Petrasek hyllades. Tillställningen började 18:40 och höll på ända till 19:15 vilket i mitt tycke var lite väl långt. David Petrasek började med sitt tal att tacka Leksand som bevittnade det hela från båset. Stort David!

När matchen väl började startade den i ett högt tempo och HV började bra, riktigt bra. Leksand gör trotts allt en bra match och spelar stundom riktigt bra. Första perioden förstör det hela lite för Leksand precis som senaste matchen mot Djurgården. Det håller inte att ge bort första perioden.

HV går upp till ledning 2-0 innan Leksand kommer in i matcher och med dryga halvminuten kvar reducerar Eric Castonguay i PowerPlay. I inleda ingen på tredje perioden ökar HV på till 3-1 och segern känns klar.

Mattias Ritola spelade sin första match denna säsong i Leksandströjan. Mattias Ritola flankerades av Eric Castonguay och Johan Olofsson. Såg riktigt bra ut och de verkade trivas bra tillsammans. Johan Olofsson fick nytta av sin speed när Mattias Ritola har både känsla och kunskap att servera Johan de rätta puckarna. Ge Mattias Ritola några matcher och han kommer att bli en tillgång syns att det finns kvalité i den killen.

Ikväll är det returmöte hemma i Tegera Arena och då gäller det att vara med från början.

En kul händelse inträffar i andra periodpausen då en representant från Cmore kommer fram till mig och säger ”Har du Cmore så du kan se bortamatcherna”? Jag svarar ”Dem åker jag på”! Varpå hon svarar ”Ja, va dum jag är, det ser jag ju”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *