Plus på Frölunda

2017-02-26

Aktuell tabell efter 47 omgångar

SHL närmar sig slutet vad gäller grundserien, endast fem matcher återstår innan vi vet vilka som spelar slutspel, play in och vilka två lag som får spela direktkval mot två lag från HockeyAllsvenskan. I botten har Örebro klart bäst förutsättningar med sina 49 poäng, Leksand ligger sex poäng bakom och Rögle ytterligare två efter Leksand. Leksand har dessutom 15 minusmål att ta igen på Örebro, ser tufft ut så det är nog att förbereda sig på Direktkval.

Vid en titt i spelschemat hur matcherna slutat mot våra två bottenkollegor så är det kostat att inte ta extrapoängen i sudden eller efter straffar. Leksand har bara en 2-poängare medan Örebro har sju 2-poängare och det är det som skiljer lagen åt. Även Rögle har tagit fler 2-poängare med sina fyra vinster i sudden eller efter straffar.

Tittar jag vidare på antal segrar under ordinarie speltid har Leksand 12 vinster mot 10 vinster för Örebro och Rögle.

Kan inte låta bli att göra en jämförelse med Karlskrona från förra säsongen 2015/16 då Karlskrona spelade in 31 poäng fördelade på fem vinster under ordinarie tid samt fyra st 2-poängare och åtta st enpoängare.

Noterbart är att vi vunnit mot de fem första lagen i tabellen och mot Frölunda har vi dessutom övertag då vi tagit 7 poäng.

Torsdag 9 mars spelas sista omgången och jag hoppas att vi är med i racet hela vägen ut.

Varumärkesmätning

En annan intressant mätning som Sport & Affärer gör är varumärkets värde och Leksand klämmer sig in på sjunde plats med enbart lag från våra tre största städer. Vi är viktiga för byggden.

Länk till mätningen finns här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *