Utdelningar och back

2017-04-07

Årets utdelningar hittills

Drygt 25% av året har förbrukats och jag har fått utdelning på ca. 27% av förväntad utdelning. Utdelning i mars och början på april har varit från Axfood, Castellum och Nordea i mars samt SEB i april. Alltid lika kul att få utdelning.

Har även bättrat på i Axfood, Castellum och Nordea samt lagt till Acando och Hemfosa Fastigheter Pref i portföljen.

Två aktier tynger portföljen och det är nybörjaraktien HM samt MQ. Båda dessa har backat 13% respektive 11% men glädjande nog har utdelning under året kompenserat nedgången och betänk att 17 maj kommer utdelningen från HM med 9.75 kr per aktie så det är ingen panik på något sätt. Visst är det tråkigt att dem går knackigt men ingen katastrof. Två alternativ finns som  alltid, sälj eller köp fler aktier och jämna ut GAV. I mitt fall finns ytterligare ett tredje alternativ, behåll aktuellt antal aktier och njut av utdelningen som kommer. Har inte så många HM, betydligt fler MQ. Kommer att behålla båda, inte köpa fler men vänta ut kommande års utdelningar. Kanske kommer jag att sälja dessa men det får vänta några år.

I nästa vecka kommer utdelning från Hemfosa Fastigheter, Saltängen Property Invest och Skanska. Återinvestering av utdelning kommer självklart och det lutar på Skanska eller Acando. Månadssparandet lutar åt Castellum och Saltängen Property Invest.

Aktiefördelning per företag

Branschfördelning aktievärde

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *