En ny och en nygammal

2017-04-14

Glädjande är att Daniel Bertov väljer att förlänga sitt kontrakt, visar klubbhjärta. Tidigare har  Olle Alsing, FredrikForsberg, Martin Grönberg, Oskar Lang, Isac Skedung och William Wikman valt att inte bryta sina kontrakt när vi trillade ur SHL. Visserligen unga spelare men visar att klubbhjärtat finns. Riktigt kul. Bra att även Sebastian Björnstad signerar ett a-lagskontrakt.

I veckan skrev även Mattias Nilsson på ett 2-årskontrakt och återvänder därmed till Leksand efter tre säsonger i Timrå. Under sin förra period i Leksand spelade Mattias 47 SHL-matcher säsongen 2013/14.

Ett riktigt bra nyförvärv är Fredrik Lindgren som hämtas från Skellefteå. Fredrik med sina 36 år (37 i höst) kommer att tillföra mängder med rutin till våra unga backar. Fredrik fick inte förlängt med Skellefteå men bör vara ett riktigt bra tillskott. Fredrik var med och spelade upp Skellefteå i SHL 2006 och har två SM-guld på kontot. 510 SHL-matcher och 17 landskamper vittnar om klassen på Fredrik. Hoppas att Fredrik likt tidigare rutinerade herrar hjälpte både våra unga spelare och Leksand upp i SHL igen och då tänker jag på Mattias Timander och Jonas Frögren.

Med 10 klara spelare ligger vi klart bättre till än för två år sedan. Ser trotts allt lovande ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *